fredag 10 september 2021

Hösttoner flyttar in

 

Höstliga toner

Nu börjar sommarblommorna ge upp och byts ut lite undan för innan till höstliga toner i stället. En dag på hemväg efter jobbet svängde liksom cykeln av sig själv mot Blomstermarken där jag hittade det här jättelika bollkrysset som inte gick att motstå. Som tur är kan jag plocka ihop ett gäng plantor, ställa undan och göra hämtar när han åker hem från jobbet. På cykel är det svårt att få plats med allt. 



Bara ösa på med plantor

Den gamla damcykeln är nu snabb förankrad i marken och kan inte ramla omkull så det är bara att ösa på med plantor i trälådan tills den är full. Hittade hjärtan på tråd uppträtt på ett hjärta för en billig slant som fick flytta in. Jag fordrade trälådan med markduk och fyllde den med jord inom jag byggde plantera, tidigare har jag bara tryckt ner amplar i lådan som jag planterat i inom. 



Uppskattar Alunrot mer och mer

I cykelkorgen har ett gränsbladigt Alunrot tillsammans med hjärtan på tråd fått flytta ihop med ett spretigt gräs. Alunrot finns ju i en uppsjö av olika färgtoner och en växt som jag började gilla mer och mer.  



De vita rosorna börjar nu remontera och sätter nya knoppar - ljuvligt att få njuta av lite rosblomning så här på sensommaren.



Blommar igen

I rabatten blommar nu kantnepetan igen efter sommarens nedklippning och tillsammans med frösådd tandpetarsilja fyller de upp rabatten till humlor och bins stora glädje - det surrar oavbrutit i rabatten. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra!
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Hej Isa! Så fint det blev! Uppskattar också alunrot mer och mer, det är rätt frestande att börja samla på sig olika sorter. Har två olika men då jag delat plantorna så har jag nu fem plantor. Växten på hjärtat ser nästan ut att vara Plättar i luften/slideranka? :)

    Ha en fin kväll!
    /Christina

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också alunrot mer och mer! Den är tacksam och har de rätta höstfärgerna :) För även om vi har varma och sköna soliga dagar här just nu så går vi mot höst vare sig vi vill eller inte...
    Fin helg till dig Isa!
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa