tisdag 14 september 2021

Hänger i Blomstergården, njuter och plockar buketter

 

Bäst att plocka medans det går

Det är här jag hänger på eftermiddagarna och plockar buketter. Ja, ibland händer det till och med att jag smyger ut på morgonen innan jobbet och plockar med mig en bukett att pryda receptionen på jobbet med. Helgens regnande har tagit hårt på blommorna och i morse var det bara 4 grader och rejält kallt så man vet inte hur länge blomstren orkar med. Bäst att plocka medans man kan. Imorse hade jag förutom fingervantar behövt mössa för attans vad det drog kallt om öronen när jag cyklade till jobbet.Äntligen blommar hon 

Rosenskäran har äntligen börjat slå ut och blir så vacker tillsammans med jungfruhirs och pionblad. Nästa år skall dom INTE få hönsgödsel, dessutom skall jag dra upp plantor under våren för utplantering så blomningen kommer i gång snabbare.
Charmigt ojämnt och levande

Älskar glasvaser av återbrukat glas som får så vacker lyster när man fyller vasen med vatten. Glaset är så där charmigt ojämnt och levande. Den vänstra vasen hittade jag i en liten inredningsshop efter gågatan i Ystad i somras när jag och maken åkte in på vinst och förlust en kväll precis före stängningsdags.
Var kom mörkret ifrån ?

Tycker det blir mörkt så snabbt på kvällarna nu när vi kommit in i september och dessutom är kvällarna riktigt kyliga. Nu börjar perioden med tända ljus - dags att ladda ljusförrådet för att kura skymning i soffhörnet.  

Mina dubbla astrar har jag verkligen kunnat frossa i, i sommar. Fortfarande kommer det nya knoppar och till nästa år är flera nya sorter beställda. 
Någon blir förbannad och sliter ur blommorna

Det skall bli spännande att se om blommorna i skopan får vara i fred. Nästan varje gång jag fyllt den med blommor har någon liten varelse blivit förbannad och slitit ur dom så dom har legat i trasor på stenarna. Förmodligen skatorna som gillar att ställa till rackartyg. 

Hoppas det vackra vädret fortsätter för eftermiddagarna har varit helt ljuvliga i trädgården - har mest njutit och sovit en stund i solstolen förutom att plocka buketter. Har faktiskt ingen större lust alls att rota runt i rabatterna och jobba i trädgården. Nu är det njutartid !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Det er koldt hos dig... 4 grader... brrrrr! Men det blomstrer fortsat smukt. Vaserne er meget søde og fine til de rosa farver.
  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Ja man är inte riktigt van med lite kyligare grader nu. Mörkret kom snabbt, lite för snabbt...
  Snart dags att städa ur växthuset sen ska jag bara VILA från trädgård och blommor!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa