måndag 23 augusti 2021

Nu blommar klockrankan, en rostig knorr med charm och ett ljus i mörkret


Yes - hon blommar

Nu blommar äntligen kockrankan till min stora glädje - det är ju inte alldeles säkert att man får klockor varje år så jag blev så glad när jag såg att hon satt knopp. Nu hoppas jag att hon sätter frön också så jag blir självförsörjande på fröer till nästa säsong.



Blommar på krönet

Hon passade på att börja blomma när hon nått krönet på den rostiga portalen där hon syns som bäst. Blåser det kraftigt blommor hon dock över snabbt och klockorna landar på gräsmattan. Det känns lite sorgligt att de blommorna som hon jobbat så hårt för att pressa fram blåser bort med vindarna fast just nu är det idel solsken och vindstilla. 




Har flera olika stadier

Här är en klocka som gått från det första ljusgula stadiet till det mer mogna prunkande purpurfärgade - det är så fascinerande att följa hennes utveckling.  



En knorr med charm

Mer rost bjuder den lilla grisen från Eklaholm på med sin charmiga knorr. I år var grisarna mycket dyrare än i fjol så det var tur att jag slog till i fjol för i år hade jag inte haft råd att köpa en. Ljuslyktorna har stått ute i ur och skur i många år och blivit lite mer rostiga för varje år. Älskar rost i trädgården. 



Får tåla det mesta

Bor man i min trädgård för man vara beredd på att få bo ute året runt och då blir det mesta lite rostigt och slitet till slut. Den lilla hängande kannan har till och med övervintrat med vatten i sig och då blir botten inte så glad när den fryser till is och blir alldeles rund och då kan kannan inte stå för sig själv längre - men hänga går ju bra, dessutom kan man ta hammaren och hamra ut botten igen. Det har jag provat med bra resultat flera gånger. 

Det bästa vore ju förstås att plocka in grejorna från trädgården varje höst vilket jag hoppas ska kunna bli verklighet nu när jag snart har en trädgårdsateljé - blir alldeles varm i hjärtat bara jag tänker på den.



Ett ljus i mörkret

Ljusslingan lyser nästan hela nätterna efter att den laddats upp av solen. Ibland har jag kikat ut på den vid 02.30 när jag tassat upp någon sömnlös natt - då lyser den så fint nere i Blomstergården. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Skulle vilja smyga in i din trädgård på natten och se och dofta på alla dina blommande skönheter i solcellslampornas magiska ljus!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Hej Isa!
    Det är verkligen inte lätt att få klockrankan att blomma. Tror jag tar paus med den nu. Tredje året utan blommor. Zinnian lyckas däremot, så det får bli fler av den. Dina grisar är riktigt gulliga.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa