tisdag 14 juli 2020

Rostig stol i rabatten
Lite oväntat

Jag hade bestämt mig redan innan vi åkte ner till årets Österlensemester att jag ville ha rostiga klättertorn i den nya rabatten på framsidan - två stycken i olika höjder som skulle pryda rabatten såg jag för min inre syn. Det är så mycket lättare att flytta runt pryttlar när man håller ett enhetligt tema överallt och rostigt återkommer i varje hörn av trädgården.  Sedan ramlade jag över något helt annat som visserligen är rostigt men inte trodde jag att jag skulle komma hemdragandes med en stol som klätterstöd.

Snirklig design

Helt plötsligt bara uppenbarades den framför mig i den stora ladan hos Karl-Fredrik och jag föll för snirkligheten i designen. Just då var det ingen i personalen som hade tillgång till priset och det var väldigt mycket folk så jag fick lämna stolen för att återkomma en annan dag. 

Vi åkte till Karl-Fredrik direkt dom öppnade kl. 10 och en halvtimme senare var det helt fullt på parkeringen och parkeringsvakten fick slussa folk vidare. Nu har dom infört bokning för besöken vilket är jättebra. Jag får lite lätt panik när det är mycket folk och i dessa tider när man skall hålla avstånd kändes det bra att åka därifrån för att återkomma vid ett annat tillfälle. Var det meningen att jag skulle ha stolen skulle den finnas kvar.
Den fanns kvar !

Vi återkom några dagar senare, stolen stod kvar och det fanns personal på plats som kunde ge ett pris och till min stora förvåning och glädje var det överkomligt. Nu har jag planterat en klockranka vid stolen som jag hoppas ska klä in delar av den innan hösten och senare kanske det blir en vit klematis eller klätterros som får den stora äran att flytta in permanent. 
Bra karma

Eftersom skatteåterbäringen varit god i år och maken förärat mig med en bröllopsdagsgåva att handla roliga saker för fick en rostig ljuslykta på pinne också följa med hem i en fullastad bil. Den skall bli så fin att tända i höstmörkret. 
Magiskt

Rosen Claire Austin har fått stora sprängfyllda knoppar i alla tre rosenbuskarna i rabatten och jag går i väntans tider att knopparna ska slå ut. Det är så fantastiskt att man planterar torra barrotade pinnar och några månader senare har man en rosenbuske full i knopp. Slutar aldrig att förundras över naturens skaparkraft. 

Bra eller inte

Jag ville ha en del vintergrönt i den här rabatten och såg idegran framför mig och nu kantas rabatten av två idegransbuskar. Dom är beskurna så dom ser lite "stympade" ut - har fortfarande inte bestämt mig om det blev bra eller inte. Kanske blir det bättre när dom vuxit på sig lite.
Ännu mera rost

Ännu mer rostigt hittade jag hos Carina på I vått och torrt som är ett riktigt rostparadis. Vackra vallmo på pinne kommer att få flytta runt i rabatterna och är en prydnad var dom än hamnar. Om mina besök hos Carina har jag tidigare skildrat HÄR och HÄR
Nu är den på gång

Tandpetarsiljan är också på väg att slå ut och fyller upp så bra i rabatten med sitt dilliga generösa bladverk och vackra flockformade blomklasar. Det känns bra att fylla upp rabatten första året med många ettåringar för att ha tid att fundera vad jag mer vill ha som återkommer varje år. Drar man upp plantor själv kan man "gödsla" med dom. 
Fullastad bil

Det var lite plock med att få in allt i bilen (precis som det brukar) när vi vände kosan hemåt från Österlen för den här sommaren. Rostig stol och gris och en del rostiga pinnar blandat med en jättekruka från "En liten bit av Medelhavet" fastsatt i säkerhetsbälte i baksätet, flera resväskor, rapsolja från Gunnarshög,  zinkbalja full med växter från Engelska trädgården, strandsol och solhattar och mycket annat fyllde bilen - både jag och maken pustade ut när allt äntligen var packat. Att stanna vid någon loppis på hemvägen var inte att tänka på - och med alla fynd i bilen kände jag mig rätt nöjd ändå !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa