torsdag 11 juli 2013

Charmig trädgårdsbutik och ännu mer kärlek !
Inspirerande trädgårdsbutik !

När jag tittade i programmet för öppna trädgårdar på Österlen under rosveckan såg jag ett namn jag kände igen från bloggvärlden - nämligen Carina med bloggen i Vått och Torrt - samma namn som hennes trädgårdsföretag.

Nu hamnade vi vid hennes trädgårdsbutik som var väldigt charmig och inspirerande i stället för hennes egen trädgård som låg lite längre bort.
I den lilla visningsträdgården fanns det här lavendelgångsprydda växthuset med massor med roliga VILL HA-saker !
Ovanligt och roligt sortiment !

Jag hann få en liten pratstund med Carina innan besökarna började droppa in. Det är alltid roligt att få ett ansikte till människan bakom bloggen och hon berättade att hon försökte hålla ett lite ovanligare sortiment i sin trädgårdsbutik - sånt som inte finns överallt - jag tycker hon verkligen har lyckats med det - här fanns så mycket roliga saker !Det var också här jag såg den första gången - den mörka kärleksörten - så läcker i kontrast till den ljusa !


Jose Aubergine flyttar in !

Senare såg jag den även hos Leila på Jansro - den finns tydligen i flera mörka varianter och den varianten jag fick med mig hem från Leila var av sorten Jose Aubergine. Nu hoppas jag bara att den skall växa lika snyggt hos mig - sådär så det ser ut som man satt enbart EN stor planta istället för flera små !

Fler bilder från Jansro kommer i kommande i inlägg!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Det är så roligt att så många läser bloggen fast det är semestertider och juli - ett stort tack till er alla som  hittat hit - hoppas ni skall trivas och hittar något som inspirerar !
Kram/Isa

6 kommentarer:

 1. Så många läckra prylar det fanns att köpa/titta på i den lilla trädgårdsbutiken.

  Mörkbladig Kärleksört är så fint.

  Önskar dig en härlig dag!

  SvaraRadera
 2. Onekligen en superläcker kärleksört.
  Duchesse de Montebello flyttade in i vår trädgård för en månad sedan, - när jag ser dina bilder blir jag sprickfärdig av förväntan på hur hon kommer att se ut i framtiden!
  Må så gott i sommarsolen!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Jag är oerhört svag för rödbladiga växter och kontraster är min melodi. Hos mig finns en mörk Kärleksört med nästan svarta blad som heter 'Postmans Pride' den är också himla fin / gittan

  SvaraRadera
 4. Låter som en härlig trädgårdsbutik, lite utöver det vanliga!

  Och jag har bokat in Jansro! På onsdag åker vi ner till skåne och alla trädgårdar. Ser så fram emot det!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Wow så härliga saker, förstår att du gillar stället.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Hej Isa!
  Tack för fina bilder, verkligen! Det var så synd att jag inte hann prata med dig mer! Det kom så mycket folk så jag kom knappt ut ur "hönsahuset" och det är ju i och för sig positivt! Jag hann inte ens tacka för fröerna som jag fick i våras! Det var i alla fall kul att få ett ansikte som sagt! Välkommen tillbaka om du kommer ner till Österlen flera gånger! Roligt att du gillar mitt "Niangiala"!
  Kram Carina

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa