lördag 25 juli 2020

Nu hänger lavendelknippen på tork i växthusetDags att skörda

Nu har jag börjat skörda lavendel till doftande knippen att hänga upp lite varstans i vinter eller lägga på nattduksbordet så sover man bättre. En lagom torr och halvsolig dag är perfekt för att tillbringa tid i lavendelbuskarna - har ju både häcken på framsidan och lunden framför växthuset att klippa från. Jag skulle tro att det finns ungefär ca 50-tal plantor totalt i trädgården. Den trivs hos mig och frösår sig gärna till min stora lycka.
Loppisfynd

Den rostiga charmiga hängaren hittade jag på ett loppis på Österlen och tänkte direkt att den blir bra att hänga lavendelknippen på. Nu hänger den provisoriskt i växthuset och förmodligen kommer jag att sätta upp den i köket lite senare. Tänker mig att den rymma några kryddknippen också.
Sovit som en stock

Nu doftar det både vitlök och lavendel i växthuset och i natt har jag sovit som en stock hela natten vilket är ovanligt efter att ha blivit impregnerad av lavendeldoft eller också var det tigerbalsamlukten som låg tät i sovrummet efter makens muskelskada som nockade mig.

Morgonen startade med en rask promenad före frukost för att få igång kroppen och sedan smakade det himmelskt med en god frukost i växthuset till porlandet från fontänen. Nu väntar lite trädgårdsliv i sakta mak, yoga och en god bok i solstolen under eftermiddagen - mmmm njuter. Bryter av med lite städning, bädda rent osv i takt med att energiförrådet fyllts på så blir det balans i tillvaron. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Låter som en skön dag! Attans snygg hängare också! Ja lavendelknippen är ju ett måste i mängder...doften...
  Njut av dagen och ha det gott Isa!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Vilka ljuvliga lavendelbuketter. Har sett lavendel på många bloggar den här sommaren. Undrar om det är ett extra bra år för det. Och den charmiga hängaren var ju som gjort för dina buketter!

  Fortsatt fin helg!
  Anita

  SvaraRadera
 3. Låter som en härlig dag, precis som det ska vara så här på sommaren. Är lavendel uppiggande? Kanske ska doppa näsan i lavendelhäcken i morgon bitti i så fall.

  SvaraRadera
 4. Jeg elsker lavendel.
  Har tørret de lilla og nåede ikke de lyserøde, hvide og lyseblå.
  Det gik alt for stærkt med at modnes.
  Så nu nyder jeg de andre på badeværelset.

  Klem og dejlig søndag'
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Tack för tips! Det måste jag ju göra nu när jag har fina lavendelbuskar! 👍🏼
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Vilka maffiga lavendel knippen! Kan tänka mig att de doftar underbart.
  Här finns inte några frodiga knippen att torka,men mina har blommat lite i allafall i år! Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 7. Du kanske redan känner till detta men den charmiga hängaren är egentligen för kastrullock. Jag har en likadan. Den passar med andra ord perfekt i köket, både med och utan lock.
  Kram lou-lou

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa