onsdag 4 december 2019

Mecka för oss som älskar rost i trädgårdenRejäl dos lavendel

Jag har medvetet väntat med det här inlägget till mörkaste december. Det är nu man verkligen behöver en rejäl dos lavendel toppat med något vackert rostigt som är som ett smycke i trädgården. Precis som hos Carina "I vått och torrt" på Österlen och hennes vackra påfåglar.
Tiden brukar försvinna

Det här är ett ställe utöver det vanliga och jag brukar gå varv på varv på varv runt trädgården för att verkligen uppleva allt det vackra. Dessutom är Carina som driver anläggningen supertrevlig trädgårdsdesigner och maken brukar bunkra upp med dubbla kvällstidningar för här brukar tiden bara försvinna.
Vilken är vackrast

Här stod de naturliga exemplaren av allium kvar och kompletterade de rostiga - vilken som är vackrast är svårt att avgöra.

Mecka för rostälskaren

Här finns massor och jag menar verkligen massor av rostiga trädgårdspynt, ja det här är rostiga trägårdspynts Mecka för en trädgårdsnörd som älskar rost.
Rara påfågelsparet

Alltså - lavendel och rost gifter sig sig lika självklart som det vackra påfågelsparet är rara ihop. Så här vackert hoppas jag min lavendellund framför växthuset växer till sommaren.
Här hittar man rostiga ting som invaderat vackra blomkrukor och allt är så snyggt upplagt att man vill ha allt.Ljusstakarna på bordet är vändbara och lite rostiga så några stycken fick naturligtvis följa med hem.Återvändare varje år

Hit återvänder jag varje sommar och till sommaren 2020 längtar jag redan. Det är inte många veckor kvar innan det vänder och det är alltid härligt att ha något att drömma om. På Österlen finns det så mycket att se och uppleva och vi tröttnar aldrig.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Helt otroligt fina påfåglar och det andra med. Vilken pärla. Den har jag helt missat. Vi brukar åka till Österlen någon gång om året. Nu har jag den med på min google-karta som en prick värd ett besök. Stort tack för tipset och de vackra bilderna.
  Kram Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helene !
   Då har du ett trädgårdsparadis framför dig att besöka. Det kan vara lite klurigt att hitta dit men med googles hjälp går det säkert bra. Tror också att smedens trädgård i Smedstorp ligger i närheten - också väl värt ett besök. Liksom en liten handelsbod som ser ut som förr.Ja, Österlen har så mycket trevligt att erbjuda !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
  2. Ja smeden har jag besökt. Jättefint ställe. Nu ska jag hitta till Carina också.
   Kram Helene

   Radera
 2. Men ååh.. vilket ställe! Där förstår jag att du kan gå länge och tiden rinner iväg. Så häftiga rostiga ting! Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin !
   Ja, det är ett fantastiskt ställe och på torsdagar under sommaren tror jag hon har kvällsöppet och man kan ta med egen fikakorg. Carina säljer kläder också och ställer ut dom i trädgården så den får ytterligare en dimension. Romantiska vackra kläder som passar så bra tillsammans med miljön och lavendeln.
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. En dos sol och en dos rost! Nu känns söndagen mycket roligare :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Aldrig varit där. Men tar med mig tipset till nästa Skånetur 2020.Låter som ett ställe jag gillar.Fint med rost.
  Tipsade dessutom en bästa vän som bor i Åhus som jag hälsar på minst en gång om året om att de var på julmarknaden där så hon gick dit med en väninna i helgen. Allt för att du skrivit så fint om de här på bloggen.
  Det är det bästa med bloggandet att man får så bra tips!Tack!
  Kram Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa