lördag 2 februari 2019

Gyckelblomster, viloplatser och solrosdrömmarFår återkomma

För några år sedan drog jag upp Gyckelblomster och när jag botaniserade i arkivet idag ramlade jag över lite bilder som fick mig att stanna upp och fundera om jag inte skulle dra upp några plantor till sommaren igen.
Så senare

Dom här bilderna är tagna i slutet av juni månad och jag tror att det var då som den var som vackrast för en månad senare hade den blommat över. Jag drog upp fröerna väldigt tidigt kommer jag ihåg så sätter jag dom senare så kanske blomningen håller i sig längre eller kommer igång på allvar senare.
Vill ha fler viloplatser

Det är mycket jag vill flytta om i trädgården till sommaren, främst för att få fler viloplatser. Det känns som det är prio på att få till platser där jag bara kan sjunka ner och verkligen vila och njuta av hela härligheten. Titta ut över grönskan och blommorna - dra in dofterna och vila i allt arbete jag lagt ner under årens lopp.
Inramningen som kom av sig

På den här platsen där den gröna trädgårdssoffan står med bordet och gyckelblomstern skulle egentligen en murad vitkalkad vägg stå. Den skulle utgå från växthusets vägg och bara fortsätta ut i köksträdgården och rama in hörnan. Nu blev det aldrig så eftersom jag kom på det efter att ritningarna var inlämnade till bygglovet. Jag vill fortfarande ha någon form av inramning och flytta allt som står där.Plantera i korg istället

Kanske blir det en till pallkragevägg eller också fyndar jag gamla dörrar på loppis och gör en vägg av eller också blir det något helt annat. Ställningen av armeringsjärn byggdes för att luktärtorna skulle klättra där, men med tiden blev det för mörkt på platsen. Har försökt med allt möjligt men inget har trivts - kanske att plantera i en korg istället skulle funka.
Zinkbaljor med solrosor

Framför vill jag ha en av de vita däckstolarna med fotpall omringad av zinkbaljor med solrosor i olika höjder, kryddor och gyckelblomster adderat med vattenkannor, änglar och roliga ting. På väggen skall någon klätterväxt rama in, sedan kan jag bara sjunka ner där när jag passerar. En ljuvlig tanke och en härlig inre syn. 

Underbart att drömma nu när snön ligger djup om omgörningar i trädgården - nu gäller det bara att komma ihåg allt tills det är dags för här poppar idéerna !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Drømmene må man have Isa og nu får du også mig til at drømme med dine smukke sommerbilleder.
Du har virkelig gjort mange fine tanker om haven.

Klem og skøn søndag
Charlotte

HWIT BLOGG sa...

Hej Isa! Först, tack snälla för fröerna, så glad! Ja drömmer gör jag också, lite trött just nu på snöblask och mörker men februari går väl fort...
Ha en finfin vecka!
Kram från Titti