fredag 22 februari 2019

Drömmer om lavendeldoft och blåvitrutiga dukarIdyll i grönskan

Det jag mest av allt längtar efter just nu förutom sommarens grönska är en sittplats mitt i grönskan. En härlig liten sittgrupp där man slå sig ner för en matbit eller en svalkande dryck i värmen - den ännu mer efterlängtade när snön åter har målat världen (i alla fall min lilla bit av den) vit igen.
Försöker hålla ut

Lite undangömd för världen där ute -  som ett hemligt ställe att smyga undan för en stunds baravara mitt i den frodiga växtligheten. Det drömmer jag om och nästan dreglar över bilderna och förundras över att om några månader är vi där !
Aromrik medelhavstallrik

Vita solskensstrukna murar fyllda med väldoftande lavendel som nästan slänger sig hämningslöst över den blåvitrutiga duken - kan det bli bättre ? Det skulle i så fall vara att bli serverad en aromrik medelhavstallrik med knubbiga svarta oliver, örtig olivolja och närodlade tomater som det här stället är fantastiska på att servera. Mumsfilibabba.
En sån här vinterdag kryper jag nästan in i bilderna av längtan och om jag riktigt anstränger mig kan jag känna lavendeldoften som kommer emot mig i små doftpuster.
På det här drömstället på Österlen som vi besöker varje sommar finns också massor av härliga terrakottakrukor till salu från egen spansk import. Så vackra med den veckade kanten.
Många som hittar hit

Älskar terrakottakrukor nästan lika mycket som jag älskar lavendel så det är klart att man trivs och längtar efter årets besök även om det är många som hittar hit numer. Vid förra årets besök i värmen stannade vi faktiskt inte så länge för trängseln var för stor (för vår smak) eftersom vi tidigare nästan haft hela stället för oss själva vilket kanske syns på bilderna.
Tankar kraft och hopp

Härligt med bilder som man kan tanka kraft ur när världen fortfarande är vit och kall därute. Fast nästa vecka går vi in i mars och då väntar en massa roligheter som föreläsningar, mässor och trädgårdsdagar fyllda med enbart trädgård - det finns hopp mina vänner !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

PS. Bilderna är tagna i trädgården till butiken "En liten bit av medelhavet" mitt i Hammenhög på Österlen. DS.

2 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder! Tänker på din ruin... där har du ju en sittplats minst lika mysig som på bilderna här, men man kan förstås aldrig få för många sittplatser. De verkar dessutom bli fler ju äldre jag blir.
  ! dm snö här som kom senaste dygnet, så du är i gott sällskap.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 2. Ja jag drömmer också...och längtar...
  Underbara bilder du bjuder på Isa :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa