fredag 16 oktober 2015

Styling by Isa - före och efterbilder!Häng med på en inredningsresa

Jag har ju hållt på med ett väldigt roligt inredningsprojekt de senaste veckorna där förberedelser som inköp av månbord i en antikaffär, krukor från Norge och plockande av mossa skymtat förbi på bloggen. Nu är projektet klart. Så nu kommer en del före och efter bilder !
Förändringen börjar

Projektet har gällt konferenslokalen på jobbet. En dag orkade jag inte se dessa hemska gardiner längre när jag hade en helt annan bild i min hjärna på hur det skulle kunna se ut. Dessutom har jag mitt arbetsrum vägg i vägg med konferensrummet och det är ganska lyhört så när jag gav idén att klä hela fönsterväggen med långgardiner för att dämpa ljudnivån nappade chefen. Dessutom fick jag helt fria händer.

På bilden ligger tyget till de nya gardinerna på bordet. Dorhty från IKEA. Förändring behöver inte vara dyrt. Ibland räcker det långt med 49kr/metern och nya vita gardinstänger.
De fula rören från elementen syns tydligt och hörnet med extra stolar och bord gör ingen människa glad. Konferenslokalen var trist, kal och ogästvänlig.
Motiv från gamla skolplanscher

Med långgardiner som täcker hela väggen och månbordet jag fyndade på antikaffären blev det fula hörnet något helt annat. Sedan tog jag upp mönstret i tyget i tavlorna på väggen. Älskar det här tyget. Påminner om motivet från gamla skolplanscher och är ett sätt att föra in naturen i rummet.
Det var tur att jag fick hjälp i butiken med att mäta och klippa till alla längderna, totalt 6 st och över 15 meter tyg. Sedan har jag sytt i vardagsrummet vid matsalsbordet och mätt och klippt till igen på köksbordet för att få mönsterpassningen korrekt. Så under flera veckor hade jag som knappt kan sy en rak söm syateljé hemma och tog allt i min egen takt när jag hade ork och energi.
Innan var också den stora glasväggen mot korridoren helt öppen. Man hade full insyn både innifrån och utifrån. Inte alltid så bekvämt.


Nu har vi satt upp frostat "raster" över hela glasväggen vilket ger en ombonad känsla. Borden som stod i hörnet har ställts upp vid glasväggen där man kan duka upp dryck och annat. Dessutom fick min gamla konstväxt flytta in med kruka och allt. Det var ett styvt jobb att damma varje blad innan den såg helt fräsch ut igen och platsade i omgörningen.Jag hoppas att mossan i krukorna skall hålla sig efter Glycerolbehandlingen men hittills har det gått bra. Den tillför lite levande natur och trevlig doft.
Det har varit grymt roligt att leta saker till det här projektet och testa olika idéer på resans gång. Under bordet står det en gammal svepask som jag ropade in på aktion i somras. Den tillför förutom att dölja fula rör lite slitet med själ. Här ser man också tydligt mönstret i tyget.Tänk att den här lokalen liksom bara stod där och väntade på att bli det den var ämnad att bli - och jag är sjukt nöjd med resultatet !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

13 kommentarer:

 1. Så fint du gjort det! Alla måste jubla, för vem skulle inte vilja sitta där på möte? Så ombonat och harmoniskt, du är så duktig med din fingertoppskänsla... och bevisar att man med enkla medel kan skapa en total förvandling.

  Njut av helgen!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Snyggt jobbat - inte minst för att du visar att omgörning inte måste kosta skjortan för att bli bra.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Här har du då lyckats bra förstår att du hr varit ivrig att få allt på plats. Så kul det måste ha varit och såå fint det blev där kan man sitta länge i möte utan att ha tråkigt.
  Ha det så gott i helgen och njut av ditt verk
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Men så fint det blev, vilken skillnad! Jättefina gardiner, det blev ombonat och trevligt! Nu måste väl dina arbetskamrater vara nöjda! Och de där mosskrukorna, nu blev jag inspirerad, det ser ju jättemysigt ut, tack för tipset!

  Trevlig helg!
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Så otroligt mycket finare det blev - ger inspiration till förändring av trista lokaler på jobbet! Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 6. Men Isa - sååå fint du har gjort det! Vilken klok arbetsgivare som lät dig få fria händer. Jag hoppas att du har fått vederbörlig uppskattning och beröm! Vi har en tjej hos oss som sedan många år tillbaka gör nya fantastiska blomsterbuketter och arrangemang till receptionsområdet varje vecka, anpassat efter årstiden. Det är en fantastisk tillgång, det hade ju blivit superdyrt om vi skulle ha köpt in den tjänsten från en blomsterbutik.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 7. Snyggt och smakfullt. Ja, ett riktigt lyft för arbetsplatsen. En medarbetare som dig skulle alla arbetsplatser ha.

  SvaraRadera
 8. Det blev jättefint, tyget är fräscht och fint. Som en sommaräng.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 9. WoW! så fint, så duktig du är!!!
  Kram kram Sofia

  SvaraRadera
 10. Bra jobbat! Det blev jättefint och dina kollegor måste vara supernöjda!!

  SvaraRadera
 11. Vilken skillnad !

  Från kalt, kallt och sterilt till en frisk, fräsch och levande miljö !

  Bra jobbat !

  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 12. Tänk vad du kan! Och arbetsgivaren sparade antagligen en hel drös med pengar när det inte var en stylistkonsult som gjorde jobbet. Hoppas ni kan göra nåt mer kul för dem :)

  SvaraRadera
 13. Ja du skall verkligen känna dig nöjd!
  Bra jobbat.
  Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa