torsdag 22 oktober 2015

Flyttar runt lite prylar och mår braOmfamnad av glödande höstfärger

Det var flera veckor sedan jag var i trädgården. Den har känts lite ogästvänlig och jag har hellre kurat inomhus i värmen med en värkande kropp. Fast både jag och min själ har saknat stunderna i trädgården och känt att jag behöver min dagliga dos för att må bra.

Så idag på förmiddagen kändes trädgården inbjudande igen, kroppen var med mig och det var underbart att kliva ut och bli omfamnad av de glödande höstfärgerna.
Det jag mår bäst av att göra i trädgården är att skapa en installation i något hörn någonstans. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Det räcker att flytta runt lite prylar och växter så vips känns det lite nytt igen.
På hösten kan till och med överblommade humlekottar vara vackra att bara lägga på mossan i en zinkhink under julrosen från i våras.
Kudden från Indiska i mustiga toner som jag köpte för många år sedan letades fram i gömmorna. Till helgen ser jag fram mot att dimpa ner i korgstolen med en het kopp tee mellan trädgårdssysslorna då maken lovat gräva ner krukrosorna som måste jordslås.
Jag är tacksam för vårt stora buskage som tillför så mycket vackra höstfärger och döljer trädgården för omvärlden under sommaren. I alla fall delar av den.
Efter lite skapande var jag också redo för att tömma krukor, klippa bort frostnupna sommarblommor och snygga till lite här och var i trädgården. Älskar att strosa runt i trädgården en vardagsförmiddag för då är det oftast alldeles tyst i villaområdet. Då får man extra ro och tankarna blir lite klarare.
Trädgårdera + yoga - sedan mår man bra

Efter några timmar i trädgården med både skapande och klippande av överblommat var det skönt att lufsa in och lägga sig på yogamattan en stund. Det är så här jag laddar för att åka och jobba på eftermiddagen - trädgårderande och yoga är en oslagbar kombination för påfyllning och att landa i sig själv. Och nu går CD-skivan med yogamusik resten av dagen ...

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Så vackra höst bilder! Du gör så fint, man kan inte annat än gilla dina bilder. Yoga har jag aldrig provat, men att pyssla i trädgården gillar jag. Det är mitt sätt att ladda batterierna.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Jättefint du pyntar! Det är roligt att pyssla med lite av varje, pynta lite här och lite där.. SJälva trädgården har jag inte gjort mycket med i höst, men lite krukor och pyntande är ju alltid lite kul!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. I den fåtöljen vill man gärna sitta och bara titta på allt det höstvackra.
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 4. Så härligt höstigt du har gjort det åt dig På fredag ska solen skina över större delen av landet så då kan du ju njuta på din vackra plats. Ja nog behöver man fylla å energin på både det ena och andra sättet för att inte bli sittande eller liggande inne. Igår åt jag mat ute på kolonin så härligt det var kändes nästan som aug.
  Ha det gott i morgon
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Härliga höstfärger, kudden matchar perfekt!

  SvaraRadera
 6. Underbart när man får lite ork och inspiration:) Det blev ett vackert och mysigt resultat :D Nu har de ju lovat vackert väder med sol i helgen så jag hoppas också på att få lite mera gjort ute...Jag har ju mitt diskbråck i nacken som hindrar mig och ger mig den där värken så fort jag överanstränger mig och nerver hamnar i kläm :( Vet precis hur det är :( Medicinsk yoga har varit min räddning och hjälpt mig bättre än sjukgymnastiken...Nu har jag slarvat med den ett tag och tack för påminnelsen :)

  Trevlig helg
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Där skulle jag gärna vilja sitta med en kopp te och bara njuta...
  Underbara bilder!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 8. Det blev en väldigt inbjudande plats där intill de höstfina buskarna! Skönt att du kunde komma ut och njuta en stund. Blir riktigt inspirerad av dina bilder.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Hvor ser det indbydende og dejligt ud, man for helt lyst til at sætte sig - eventyrland.
  God søndag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa