onsdag 28 oktober 2015

Guldstunder i trädgården och vardaglig lyxOrdinerar mig själv guldstunder

Jag fortsätter ordinera mig själv 1 timmes trädgårderande varje dag fast ibland blir det ingenting och ibland lite mer. De dagar det blir av är guld värd. Idag var en sån dag. Även om jag bara flyttar runt lite krukor och sätter lite ljung i en zinkhink är det guldstunder och insättning på må-bra-kontot.
De härliga höstfärgerna ger en fantastisk energiboost och jag njuter i fulla drag av guldstunden i trädgården.
Kallare och mörkare

Nu märker man att hösten är här på allvar. I morse när jag cyklade till jobbet hade jag behövt långkalsonger - termometern stod på nollan och både mössa och vantar drogs på innan avfärd. Och så mörkt det blir fort nu på eftermiddagen. Jag slank in i värmen redan vid 15.30-tiden och laddar för trädgårderande igen i morgon förmiddag.
Äventyr en vanlig vardag

Ett annat sätt att sätta guldkant mitt i vardagen är att äta middagen ute på restaurang. En lyx man kan unna sig när ungarna är utflugna.  Jag och maken utnyttjar Restaurangchansen där man kan äta 2 för 1 på massor av matställen i stan. Jag tror den finns över hela landet och säljs via föreningar. Häftet är fullspäckat av bra erbjudanden på allt möjligt. Vi går ut var 14:e dag och turas om att välja matställe. Oftast hamnar vi på matställen vi aldrig besökt och bara det kan vara ett äventyr en vanlig vardag.
Ljuvlig ledighet

Nu ser jag fram mot några dagars ledighet i helgen. Det skall bli ljuvligt att bara koppla av med långa promenader, sköna frukostar i soffhörnet med dagens tidningar och långa middagar med levande ljus. Och en och annan guldstund i trädgården !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och njut av vardagens guldstunder !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Patricia Merella sa...

Adorable photos,bonne soiré!
Patricia

HWIT BLOGG sa...

Låter perfekt med ditt trädgårderande, balsam för själen du vet!
Önskar dig en skön och solig höstvecka...
Kram Titti

Meta sa...

Det är viktigt det du säger om guldstunder för snart är nog denna underbara höst, som förmodligen går till historien, tar slut och vinter rusket sätter in. Jag håller dock tummarna att det varar ett bra tag till.
Härligt du fixar i din trädgård. Äta ute det är inte precis vad vi gör här på hemmaplan det blir när vi åker bort.
Ha det gott i slutet av veckan
kram meta

Katarinas trädgård sa...

Vilka bra guldstunder, jag håller med om alla!
/Katarina

Myntamania sa...

Terracottakrukan som du satt ljung i är superfin - känner att jag ska försöka hitta något liknande. Önskar dig fler "guldstunder" i trädgården och annorstädes! Hälsningar Anna

Trädgårdstid sa...

Jag längtar också efter guldstunder, kanske kan jag smyga till mig en sådan i morgon när jag ska vara ledig med mina tre höstlovsfirande killar... Annars blir det inte så mycket ljusa timmar på hemmaplan nuförtiden, men å andra sidan har vi haft fina helger nästan hela hösten!
Kram
Elin

Rost och rädisor sa...

Vilken utmärkt ordination med en timme trädgårderande om dagen, försöker också tänka så.
Har inte hört talas om 2 för 1 här, men det låter verkligen trevligt. Det blir gärna att man går till sina favoritrestaurang.
Allt gott
Anette

Marianne sa...

Hej! Jag skulle vilja ha din e-postadress, maila mig: info@gardenhome.se

Tack!
/Marianne