söndag 11 oktober 2015

Njuter av höstens färgerTrädgårderar bland glödande toner

Det var flera veckor sedan jag var i trädgården och efter en lång skön skogspromenad ute vid Naturens Hus idag där vi avrundade med ett snabbesök på sekelskiftesmarknaden i Wadköping landade jag till slut i trädgården på eftermiddagen. Efter att ha klippt ner vissnade tomatplantor och överblommande perenner gick jag en kamerarunda för att fånga glödande höstfärger.
På hösten är t.o.m. den annars så hatade berberishäcken vacker när den antar rödoranga färgtoner. Fick jag skulle jag gärna byta ut den till en idegranhäck eller något liknande för fy vad den sticks och är svår att hålla i schack.
Solen var framme några gånger och visade sig. Fontänen porlade för kanske sista gången i höst. Jag hade satt på mig de extra tjocka ullstrumporna och fleecetröjan under jackan och det behövdes verkligen. Hösten har kommit på allvar även om vi inte haft någon frost än.
Vill komma i fatt

I köksträdgården blommar både kryddtagetesen och krassen fortfarande. Fast nu tömmer jag lådorna successivt och vitlöken skall också i jorden innan det blir för kallt. Så till veckan skall jag försöka ta en timme per dag för att komma ifatt allt.
Vattenkannan skall plockas in och och kryddor skördas.
Avslutar med ett skönt bad

Nu är jag lite mör i kroppen efter allt trädgårderande och uteliv så nu väntar ett skönt, värmande bubbelbad med levande ljus. Varenda gång jag tar ett bad tänker jag att "varför gör jag inte det här oftare för när det är så skönt och vilsamt". Fast i takt med att det blir kallare ute så blir nog också badandet mer frekvent. För stela leder och muskler är det guld att krypa ner i ett varmt bad.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Lotta sa...

Väldigt vackra bilder från din fina trädgård och många fina detaljer som du visar! Hösten med dess färger är helt underbar! Ha det bäst! /Lotta

Jenny sa...

Men vad höstvackra färger! Och den där ängeln, eller vad hon är, den bevingade, så himla vacker!!! Vill ha!!!

Meta sa...

Ja det är mycket man kan njuta av i våra trädgårdar nu både färger och former. bara att hålla korpgluggarna öppna och se. Då är kameran ett bra verktyg.
Bada ja den som hade ett kar då. Tänkte mig ett ute men undrar om jag skulle bada i det nu ändå. nje
Ha en fin vecka
Kram Meta

Trädgårdstid sa...

Klok strategi att ta en stund om dagen för att komma ifatt. Det är väl lustigt att just som man tycker att man kommit i ordning och inte har mer projekt, så ska man demontera hela sommarens trädågrdsarbete, klippa ner, tömma krukor och diska mm... Tur att det är så KUL med trädgård, annars hade man undrat vad man höll på med...:-)
Kram och skön söndagskväll
Elin

Anna Johansson sa...

Du har verkligen jättefint i din trädgård! "A little a day goes a long way" är också min melodi, inte bara när det handlar om trädgårdsarbete utan även vad gäller mycket annat som man behöver/vill hinna med här i livet. Bästa hälsningar Anna

Rost och rädisor sa...

Det är ju minst lika vackert i trädgården nu med aalla färger. Ändå är det rätt gott att hålla till inomhus. Tänker som du att jag ska ta en timme varje eftermiddag när det inte är så ruggigt, så får man hinna det man hinner eller så mycket kroppen vill vara med om.
Ha det så gott
Anette

HWIT BLOGG sa...

Ja det är vackert nu, alla dessa gula, röda och oranga färger! Idag regnar det här och allt är grått grått grått...ja det är ju höst!
Önskar dig en fin vecka.
Kram Titti

Signes sammensurium sa...

Høsten er vakker, alltid så hyggelig å kikke inn hos deg.
Ha en fin ny uke.
Klem fra Signe.

Steve sa...

Finns nåt bra med hösten så är det alla dessa fantastiska färgskiftningar som jag dagligen bjuds på.

Sofia sa...

Åh så vackert!! älskar verkligen hösten och dess färger...
Gillade också ditt förra inlägg om rost och patina...men det
förstod du nog redan ;).
Stor kram Sofia