onsdag 26 augusti 2015

Ton i ton i loppisfynd !Erfaret loppisfynd !

För några veckor sedan när jag och C hastade in på Myrorna innan SPA-behandlingen hittade jag den här soppskålen dold under några tallrikar. Precis lagom patinerad och medfaren eller erfaren kanske man skall säga istället. Älskar den här varianten av porslin. Den är precis lagom stor för att rymma ett litet blomsterarrangemang och billig var den också för ett litet nagg i kanten som inte syns. 25kr är ju ingenting för en sån här skönhet !
Förr kunde dom verkligen tillverka och skapa vackert porslin. Estetiskt och tilltalande.
Ton i ton !

Jag vandrade runt i trädgården för att hitta någon lämplig sensommarblomma att fylla henne med och stannade till slut framför Martornen som jag jordslog i köksträdgården i våras i väntan på en bättre plats. Den är nu enorm och det fanns hur mycket som helst att klippa av. Dessutom har den en lite blåaktig ton som tar upp dekoren i koppen.
För att få buketten lite spretig och fylla upp hela koppen la jag en föregångare till oasis i botten. På loppisar kan man fynda den här användbara glasmojängen. Jag har flera stycken i olika storlekar. Så användbara.
Älskar de där små stunderna när man får pyssla med ett arrangemang eller en installation i växthuset eller trädgården.
Mår prima efter lite vila !

Här har det blåst idag vilket jag fick erfara när jag skulle cykla hem från jobbet. De 6 km kändes som dubbelt innan jag stånkat upp för sista backen. Det fick bli en eftermiddag i soffan för att hämta kraft. Fast efter lite pyssel med blomsterarrangemanget i växthuset mår jag prima igen !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Det var en fin och söt skål du hittat. Ja du förr la de ner massor av jobb på detaljer nu ska allt vara stelt och utan charm Tacka vet jag förr. Jag brukar falla för sådana saker speciellt om de är billiga.
  Ja men du jag hade en Martorn förr undrar var den är nu har inte sett den iår. Den gillade jag skarpt så det får nog bli till att skaffa en ny då.
  Ha en fin mitt i veckans kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Du är en mästare i att fyna och arrangera. Så snyggt! Har sått martorn så nästa år ska väl småplantorna växa till sig ordentligt.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Sakerna kommer verkligen till sin rätt när du pysslar om dem. Du har verkligen öga för det där.
  Grattis till fina fynd!

  SvaraRadera
 4. Somligt var faktiskt bättre förr :) I så fint sällskap gillade jag till och med martornen, fast den har spridit sig vilt hos oss med pålrötter som inte går att få bort.

  SvaraRadera
 5. Alltid lika inspirerande och vackert i din trädgård! Det här arrangemanget är verkligen fint i sin robusta enkelhet!
  Har kikat på lite äldre inlägg också och tipset om leksaksormar ska jag lägga på minnet! Har inte haft problem med fåglar än, men jag tyckte de var fina =)

  SvaraRadera
 6. Vilket otroligt vackert fynd....och så användbar.....=)
  Bilderna bjuder på ögongodis....så fina....!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. God morgon !

  Underbara bilder som vanligt ! En lisa för själen :) Fint loppisfynd och ibland ska man ha sån där tur...det är allt för sällan bara.

  Det blev verkligen en snygg kombo tillsammans !

  Ha det så bra !

  Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Otroligt vackert! Önskar att jag också kunde hitta en sådan där mojäng på loppis, det hade jag verkligen behövt!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa