måndag 10 augusti 2015

Rostiga rosor och djuplila luktärter!Järn med ros(t)igt avslut !

Nu äntligen har luktärterna vid den gamla rostiga sänggaveln börjat blomma. De senaste dagarnas värme har väckt knopparna till liv och nu hoppas jag på riklig blomning resten av sommaren och ytterligare tillväxt.

Vid de rostiga armeringsjärnen som håller sänggaveln på plats har jag najat fast rostiga rosor som ett snyggt avslut på armeringsjärnen.
Eftersom dom redan är rostiga smälter de ihop bra med armeringsjärnen. Rosorna köpte jag på Haven på Österlen förra sommaren och har använt till lite av varje under året. Men det är först nu dom verkligen kommer till sin rätt.
Fjärilarnas favorit !

Den underbara luktärten är en nykomling i min trädgård. Sorten heter Matacana och fröna kommer från Enkla blommor. Fjärilarna älskar den och har svärmat runt den sedan den började knoppas.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Den rosen gillar jag skarpt. Det är första året jag har luktärtor som är fina hos mig. de har mest sett torra och tråkiga ut förut Har bytt plats och det gjorde susen.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så otroligt ljuvligt med luktärter, har inte så många plantor men det bara kommer fler och fler blommor ju mer man plockar. Lovely lovely! Den rostiga rosen är jättefin!

  SvaraRadera
 3. Yndigt med sommerfuglen på sengegavlen sammen med ærtebnlomsterne. Mine 'Matucana blomstrer også nu .... dvs det er ikke rigtigt mine, for dem har snegle og rådyr skamferet, mens jeg vendte ryggen til. Derfor har jeg været i et planteudsalg idag, hvor jeg fik nogle fine eksemplarer med hjem, og det er næsten lige så godt. Næste week-end, når vores lille strikke- og haveudstyrsbutik her i byen, har åbent, skal jeg indkøbe to espaliers, som står til udsalg .... ikke til blomsterne at klatre i, men til at sætte foran dem, så rådyreneikke kan komme til! Til gengæld har jeg kid i haven om foråret og i forsommeren. I år hele to stk plus storebror fra i fjor og deres mor : - )

  Happy (Wildlife) Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvaraRadera
 4. Vilken perfekt kombo ! Kul att återanvända gamla saker till nya användningsområden...:)Fick här ett bra tips på vad jag kan använda en sänggavel jag har på loftet i vedbon till...Luktärtor är härliga, jag sådde dock inga i år trots att jag köpte frön...gjorde om ett land och visste inte riktigt var jag skulle plantera dem...men nästa år så..
  Ha en fortsatt trevlig dag !
  Elisabeth

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa