måndag 17 augusti 2015

En kärleksförklaring !En liten Darling !

Den vackraste rosen just nu i min trädgård är tveklöst de små krukroserna i de patinerade krukorna. Jag går där och klipper bort överblommat varje dag, ger lite extra gödning med rosmedel och är noga med vattningen.
Det är något med färgsättningen  i de små knopparna som är väldigt tilltalande och gör att man blir förälskad. Rosgalen och störtkär !
En kärleksförklaring !

Så det här inlägget är en enda stor kärleksförklaring till den lilla danska rosen. Så mycket mer vet jag inte om henne. Köpt som krukros i våras på Björka Trädgård i Kumla. Köpte två från början men sen kom vi (innehavaren och jag)på att jag var medlem i en trädgårdsförening och hade rabatt så den tredje plockade jag med mig på vägen ut.

Såg väl inte ut så mycket för världen den första tiden. Egentligen är det först sedan värmen kom som hon bestämde sig för att blomma ut på allvar.
Har tidigare planterat ut krukrosor i rabatten på hösten och flera har klarat sig i flera år. Dom här kommer jag absolut att testa att jordslå i i höst och ge dom ett extra skyddat ställe att tillbringa vintersömnen på.
Bladverket är riktigt grönskande och det är bara ett fåtal torkade blad jag plockat bort under hela sommaren.
Egentligen är det precis den här färgtonen jag gillar allra mest på rosor. Den går så bra ihop med turkosgrönt som är min favvoaccentfärg på roliga ting i växthus och trädgård.
Blir lite kollrig !

Älskade lilla ros, hoppas du kommer att glädja mig med dina fantastiska knoppar och blommor hela sensommaren till långt in på hösten. Jag lovar att prata med dig varje dag och tala om hur vacker du är.

Är man kär blir man lätt lite kollrig eller hur ? Och rosgalen kan man ju tillåta sig att vara ibland - livet blir liksom lite roligare att leva då !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Hej Isa,
  hoppas dina krukrosor klarar vintern.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Underbara små rosor ! Förstår din förälskelse ,,,
  Här har det varit ett katastrofår för rosorna med all blåst och regn:(
  Alla har knoppar som vissnat och skrumpnat ihop..drabbade av både svartfläckesjuka och rosrost ..Vi får hoppas på att de hämtar sig till nästa år. Fortsätt och prata med dina små darlings...de kommer tacka dig och fortsätta blomma vackert tills frosten kommer !

  Ha en härlig dag !
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Underbara rosor! Och så fina ihop med de turkosa nyanserna! Hoppas de klarar vintern.

  Njut vidare i den nya sommaren:)
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Jättefina, hoppas verkligen att de vill övervintra också!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jättesöt färg på rosorna. Passar så fint med den turkosa färgen. Förstår att de blev favoriter hos dig i år:-)

  SvaraRadera
 6. Lätt att förstå förälskelsen i den lilla sötnosen! Jag tänkte redan när jag läste om din krukros för ett tag sedan att jag också skulle skaffa några sådana, men nu får jag nog vänta tills nästa år! Har aldrig lyckats få dem att överleva så det är ju en kul utmaning...
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 7. Så underbara rosor! Älskar den som är på andra bilden! Vilken färg :)) //Victoria

  SvaraRadera
 8. Det verkar vara en helt fantastisk ros du fått tag i. Hoppas den klarar vintern!! Det ser verkligen fint ut hos dig...som alltid:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Åh, den liknar en namnlös krukros jag hade för många år sedan, som jag såg som dekoration i en antikaffär. Jag frågade om jag fick köpa den för jag blev störtkär, vilket jag fick. Den blommade länge, länge hos mig men tyvärr klarade den inte vintern i rabatten.
  Hoppas du ha bättre tur.
  Kram Luna

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa