måndag 24 augusti 2015

Trampstenar och ängel i betong !Rolig auktionsdag !

De här fina trampstenarna med ett vackert löv på såg jag och C, min vän historikern på Rosengården i Nora är vi var på hemväg från en riktig gårdsauktion i lördags.

Utdelningen på auktionen blev lite klen när det var många som ville ha precis de där sakerna jag riktat in mig på men det blev en fantastiskt rolig dag i alla fall. Solen lyste från en klarblå himmel, auktionsförrättaren slog snabbt och slängde käft och picknicken smakade underbart.
Har tänkt så länge att jag skall gjuta något i betong men det blir aldrig av. De här trampstenarna tyckte jag mycket om och löven är som ett smycke i trädgården. Kanske, kanske fanns det något till salu i Rosengården istället !
Den här betongplattan med en vacker ängel på hittade vi vid plantborden. Bortglömd och full med gammalt gräs stod den lutad mot benen på plantborden. Och visst var den till salu.
Så nu står den lutad mot ruinväggen som en dekoration. Helst hade jag velat hänga upp den på ruinväggen som en tavla. Får se om jag hittar en lösning.
En oskyldig ängel trampar man inte på !

Fast den pryder sin plats under den överblommade rosenbusken också. För som trampsten är den ju för fin och vem vill trampa på en oskyldig ängel även om hon är i betong. Så projektet med att gjuta betongplattor som trampstenar återstår - kanske ett lämpligt sensommarprojekt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

 1. Där hittade du lite godbitar i alla fall. Stenen kan du säkert fixa själv. Änglar kan man inte få för ånga av.Visst skulle den göra sig bra som hängande.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Hej !

  Oj..vilka vackra trampstenar ! Väcker verkligen habegär :D Har också tänkt i flera år att jag ska gjuta något i betong men det har inte heller blivit av. Nu måste vi nog försöka gubben och jag då jag har ett nytt projekt pågång som involverar ett trappsteg...hade tänkt natursten men nu blev jag sugen på att gjuta igen ;)
  Ängeln är också helt underbar och passar verkligen in hemma hos dig ! Lite avis blir jag allt :D
  Ha det så bra !
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Ohh vilka fina trampstenar. Ängeln passar perfekt in hos dig.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Även om du inte kom hem med allt du önskade dig så verkar det som om dagen var trevlig och givande. Och trampstenarna är helt underbara!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Så fina trampstenar. Jag har en hel del gjutna mindre trampstenar liggande som liknar löv. Jag hade dem tidigare som kantstöd för rabatt, men maken tyckte det var svårt att klippa gräset intill, så nu använder jag en del att sätta ned fötterna på i trånga rabatter.
  Gillar verkligen betongängeln.
  kram Luna

  SvaraRadera
 6. Helt underbara trampstenar där, passar perfekt där! Ja att fynda och hitta godbitar på auktion är inte det lättaste längre...speciellt inte trädgårdssaker!
  Ängeln var ju ett fynd, jättefin!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa