tisdag 25 augusti 2015

En hemlighet full av liv!Nästan lite dekadent !

Visst är det en riktig vallmotid just nu. Även om den här bilden är från förra året. Sån skir vallmo, ser nästan lite dekadent ut med sina prassliga kronblad. Vallmokapslarna är lika vackra dom. Tänk att en sån skir dam kan transformera sig till en nästan kunglig varelse med vacker krona på huvudet som döljer en hemlighet full av liv. Ångrar att jag inte tog en vallmokapsel när jag besökte Hildasholm i Leksand i fjol sommar.
Såna där stora ruggar med vallmo det vill jag ha nästa år. Och snart åker vi förbi Leksand igen. Om jag frågar snällt kanske jag kan få en kapsel från den skira prassliga högväxta damen.
Rugge under Silverpäronet !

Under tiden njuter jag av den här dubbla skönheten i trädgården. Som också bildar en rugge fast på lite fel ställe. Det måste ha blåst den dagen jag sådde eller också vattnade jag efteråt och alla fröerna åkte iväg in under silverpäronet framför växthuset.

De första som blommade var dessutom orange och jag har ingen aning om hur det kunde bli så. Där gick jag och väntade och väntade på att de svällda knopparna skulle börja blomma och så dök hon upp i helt fel färg. Ibland spelar trädgården oss ett spratt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Fint med många vallmon i grupp. Hade dom på två ställen i år och som dom blommat, men nu är det endast en kvar i blom. Snart börjar insamlingen av kapslarna:)
  Ha en härlig tur till Leksand!

  p.s fick hem gott Frö & havsalt knäckebröd i veckan därifrån. Jätte gott:))

  SvaraRadera
 2. Mina vallmon har för längesen blommat över .( Det är lite spännande det där med att de inte är frökonstanta..och lite retligt !
  Vackra är de i alla fall och lite bondromantiska :)

  Ha det så bra!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Vackert! Ja, och magiskt med kapslarna...
  Har planterat några orientvallmo, men de har dränkts av annat. Spaden står redo, i höst ska det grävas o planteras om. Kanske vallmoblomning nästa sommar. Hoppas.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Vallmo är en blomma som jag med vill få in fler frön från och sprida i trädgården. :-)

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa