måndag 2 september 2024

Knoppiga kärleksört, spretig nejlika och ett inspirerande boktips

 

Spretig nejlika i ytterkant

Nu har jag bundit trädgårdens första spiralbukett efter kursen förra veckan. Så himla kul att gå runt i trädgården, plocka ihop material och buketten blir helt annorlunda när man binder den i spiral. Lättare att lägga till en stjälk och få allt snyggt. Mina spretiga trädgårdsnejlikor placerade jag i ytterkant så de fick spreta ordentligt åt olika håll.



Knoppig kärleksört

Kärleksörten har börjat blomma så smått i långa perennarabatten och vävs in fint i buketten med sin färgton. Tycker nästan den är som snyggast alldeles knoppig. Dahliorna hoppas jag kommer att leverera hela hösten - alla rosa är fulla med knoppar och jag har öst på med den speciella dahliagödningen jag köpte av trevliga Ulrika på Dahliafarmen på Österlen i somras som är speciellt framtagen för dahlior.




Fylld skål på bordet igen

Inför helgens middag i växthuset fick den rostiga skålen fyllas igen med nyplockade blomster. Lika roligt att skapa i skålen som att binda spiralbuketterna. Återigen fick dahlian Break Out bli blingblomman i skålen. 




Små vaser med samma blommor

Tycker det är trevligt med flera små vaser på bordet med små buketter som också innehåller samma blommor som i den stora skålen så växterna går igen med färgsättning. Det är också lätt att se varandra över bordet. 




Besök på Dahliafarmen

Vi var och besökte Dahliafarmen vid årets semester i juli och då såg det ut så här runt traktorn på farmen. Dahliorna hade inte börjat blomma än utan det är spetskålen som syns mest. 




Inspirerande bok om dahlior

Så här magiskt ser det ut runt traktorn på omslaget till Ulrikas nya bok om dahlior. En väldigt inspirerande bok som ger många tips om dahliaodling och vilka dahlior som har långa stjälkar som passar bra till snitt. Det är nu man hade velat vara på Österlen för att se all blomprakten. Och plocka av hela härligheten till en maffig bukett. 




Augusti swishade förbi

Nu har september gjort entré och augusti 2024 är ett minne blott som bara swishade förbi. Vart tog sommaren vägen ? Många buketter har i alla fall skapats och många återstår hoppas jag. 

Luften har redan blivit klarare och kvällarna mörkare - kanske helgens middag i växthuset var den sista för i år utan terrassvärmaren påslagen. Murarna lagrar värme med stängda dörrar så framåt kvällskvisten är det fortfarande varmt och skönt i växthuset och alla tända ljus gör sitt till. Veckans väder ser lovande ut med värme och sol så vi har en skön vecka att se fram emot.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Åhh Isa vilka härliga sensommarbilder! Här är allt överblommat/torkat...vi har haft sol och värme hela sommaren och när regnade det sist??? Näe jag får hoppas på mer blomning nästa sommar istället :)
    Kram till dig från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa