måndag 16 september 2024

Med ett material som är som silke binder jag mina kransar i vinter

 

Redan vinterbonat ?!

Jag hade ju inte tänkt vinterdekorera blomlådorna på framsidan redan nu när sommarblommorna börjat ge upp, men när jag kikade ut genom köksfönstret på grannarna mittemot, såg jag att dom hade kapat sina idegranar rakt av och ett sådant tillfälle kan man ju inte missa. 

Jag skuttade dit, hängde över deras staket, och fick ta hur mycket jag ville. Alltså det var som julafton för en som älskar att skapa kransar och dekorera upp lådorna inför vintern.



  

Material som är som silke

Det bästa är att jag nu har ett berg av idegran nere vid planteringsbordet vid ruinen efter att ha fyllt de tre lådorna på framsidan. Ett berg att binda kransar av med ett material som är som silke. Känner mig så rik. Så tacksam. Stjärnorna stod rätt på himlavalvet i går. 




Tack snälla

Var ut tidigt i morse och plockade en bukett från trädgården att förära grannarna med för att jag fick invadera deras trädgård, gå loss med sekatör och grenklyvare på deras nedhuggna vackra idegranar innan de skulle köras till ristippen. Precis när jag var klar körde släpet fram. 




Överst på önskelistan

Hade vi kommit hem lite senare hade vi missat hela härligheten för under förmiddagen var vi på besök hos en god vän och grävde upp växter i hans trädgård. Så det var dubbel julklappsutdelning för en trädgårdsnörd. Alla växter skulle bort så det var bara att gå runt med spaden och gräva upp det man ville ha. Här syns en del av alla växter vi hade med oss ​hem. 

Flera ulleternell stod så passande på min önskelista - hade dem i långa perennarabatten för många år sedan och de lyser verkligen upp med sina vita, ulliga blomster och är fina även i buketter. Nu hoppas jag att plantorna tar sig och trivs i rabatten. 



Det är klart vi har

En jättelavendel är nu nedgrävd i lavendelsvängen på framsidan där det blev ett hål i våras då flera gamla lavendel gav upp. Flera astilbe och en rejäl planta höstsilverax väntar också på att bli nedgrävda. 

Efter allt grävande och klippande av idegranskvistar är kroppen mör och öm. Får plantera lite i taget så kroppen hänger med. Under tiden kan jag strosa runt och filosofera var jag skall gräva ner de nya fynden någonstans. Roligt projekt. 

Devisen "Att anlägga en trädgård är att tro på morgondagen" stämmer så bra in på oss trädgårdsmänniskor - vi tror alltid att vi har den bästa av trädgårdssäsonger framför oss. Och det är klart vi har !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Härligt med en massa gratisgodis! Fick förmånen att gräva upp och ta det jag ville ha i en trädgård där en tillbyggnad skulle uppföras. Tyvärr följde det med kirskål... som jag inte hade tidigare. Så kolla noga innan du planterar är ett råd!
    Må gott i skönaste september.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Mari !
      Synd med kirskålen men så roligt att du fick ta det du ville. Jag kollade växterna noga och drog ut all ogräs jag kunde hitta innan växterna packeterades för hemfärd.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Kan förstå att du kände det som en tidig Julklapp, vilken tur du hade. Både växter och material till kransar.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa