torsdag 26 september 2024

Inbjudande häng i ruinen med höstblommor och zinktema

 

Så kul att skapa miljöer i trädgården

Jag älskar att pynta upp och skapa vackra miljöer i trädgården - dels är det jätteroligt när man håller på att plocka fram olika attiraljer som eventuellt kan passa ihop eller leta ett tema som här blev zink och dels när man njuter av miljön.  I går var det perfekt väder för att piffa upp lite i ruinen och det blev så stor skillnad. 




De övergivna exemplaren klappar mitt hjärta för

Jag trampade iväg genom skogen till Blomstermarken för att botanisera bland deras växter och särskilt fyndhyllan brukar intressera mig. Förbarmar mig gärna över de lite övergivna exemplaren och den här gången hittade jag 2 st kraftiga storväxta cyklamen som såg frodiga och fina ut samt 2 st njurvinda som passar att fylla upp med. En vacker vit prydnadskål åkte också med som komplement. 





Madonnan vakar

I öppningen i ruinen har den höga madonnan vakat över trädgården hela sommaren och med sin grå klädedräkt passar hon in i zinktemat. Hon gör inte så mycket väsen av sig utan verkar lite i bakgrunden med sin harmoni och tillför så mycket charm.  
 


Kan se cyklamen från flera håll

Zinkvattenkannor har jag en uppsjö av efter många års samlande och även några som är öppna så man kan plantera i. Den här storleken blev perfekt för cyklamens omfång och får plats i ruinöppningen. Det är så trevligt när man kan se cyklamen som lyser upp hösten från olika håll i trädgården. 




Nya leksaker att leka med

Tur att man är ett riktigt loppisfreak som släpat hem pryttlar som passar tillsammans, även om jag har blivit kräsnare med åren. Det är en guldgruva att ta av när lusten faller på att skapa. Det roligaste är när man känner att man matchat saker som känns rätt, fast sedan kanske jag gör en rockard eller flyttar om allt när andan faller på. Maken brukar säga efter loppisbesök eller hos handelsträdgården att jag fått nya leksaker att leka med i trädgården och jag håller nog med. 



Farmors kanna är så älskad

Farmors ärvda gamla tunga vattenkanna var den första i min samling zinkvattenkannor och den jag älskar mest. Tycker den är vackraste av dem alla. Känns lite som att hon är med mig i trädgården när jag ser den. Tänker på när hon gick runt i sin trädgård och vattnade och hur tung den måste ha varit att släpa på. Hur omsorgsfullt hon vattnade och skötte om sin prunkande, vackra trädgård. 



Inbjudande plats

Nu känns ruinhörnan som en inbjudande plats att hänga i mellan allt trädgårderande. Har det höga rostiga planteringsbordet alldeles i närheten där jag tillbringar mycket tid med skapande av kransar, buketter och plantering. Då är det skönt att bara slå sig ner i en korgstol och njuta av höstplanteringarna en stund. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Snyggt! Du har förmågan att skapa harmoniska platser du!
    Njut vidare av hösten nu.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack kära bloggvän !
      Jag vet en till som har en fantastisk kreativ förmåga !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Vilken härlig hörna du har skapat, där skulle jag gärna sitta invirad i en pläd och njuta av omgivningen. Ha det gott!
    Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !

      Tusen tack - du är så välkommen !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa