torsdag 5 september 2024

Min vilda trädgård tar över

 

Låter det växa

Min vilda trädgård är mer vild än tam den här tiden på säsongen. I blomstergården borta vid pallkrageväggen har klockrankan helt fått fnatt och slänger sina långa lianer hej vilt omkring sig. Inser att jag borde ha styrt upp henne för länge sedan - brukar släppa taget om trädgården i augusti, orkar inte riktigt binda upp och vara med överallt. 



Slänger lianer omkring sig

En till som slänger lianer omkring sig är rosa svartögat som blommat oavbrutet hela sommaren. Man får vara noga med vattningen för hon är törstig - kanske med all rätt med tanke på växtkraften. Börjar nästan bli lite trött att springa runt med vattenkannan till törstiga växter. 




Dyker upp lite varstans

Hon dyker upp lite varstans som här där hon klär in den lilla gjutjärnsprovdockan. Svartögat är duktig på att klättra och ta sig fram.




Små rosa godingar

De rosa små blommorna är helt förtjusande och den här skönheten vill jag ha nästa år igen i de stora olivkrukorna framför växthuset. När jag satte i ett klättertorn i krukorna så hon kunde klättra uppåt blev det bra. 



Dags för avskrapning

Klockrankan vid pallkrageväggen gör också sitt bästa för att klä in allt i sin väg. Det stackars fågelhuset får nog komma in för avskrapning och ommålning i höst.



Glad att det växer

Ja, man får vara glad över att det växer och frodas även om det ser ut som en djungel just nu. Var ute tidigt i morse med vattenslangen och gick över allt innan dagens värmebölja skulle slå till. Sedan tar jag siesta under eftermiddagen - förstår precis hur dom lever i varmare länder. Under parasollet i solstolen med en bok i handen trivs jag i värmen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Hej Isa! Vilka superfina bilder! Jag skippar att täcka över för det är bara för mycket nu annars! Hoppas det tar några dagar till innan frost! Kram Majsan

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa