måndag 23 september 2024

Imponerande växtkraft hos klockrankan

 

Hennes storhetstid är NU

Under september/oktober har Klockrankan sin storhetstid och nu har hon satt mängder med knoppar som jag bara väntar på ska slå ut. Underbart att ha en solid klättrare så sent på säsongen som glatt blommar på medan annat dalar och tjänstgjort klart för den här sommaren.



Snart blommar hon

Det är så kul att följa hennes utveckling från knoppstadiet till färdig blomma. Här har hon öppnat sig och snart kommer blomman att framträda som först är ljusgul för att sedan övergå till det vackra purpurstadiet.  




Klätt in hela pallkrageväggen

Rosa svartögat håller fortfarande ut och har klätt in de höga olivkrukorna så de inte syns längre. Framför står en dahlia i en kruka som satt mängder med knoppar som jag hoppas hinner slå ut innan säsongen är slut. En del sommarblommor har jag tömt som den gula kryddtagetesen vars zinkhink blåste omkull och bröt av mängder med stjälkar. Annars står den varje sommar på det vita planteringsbordet i Blomstergården och lyser upp. 

I bakgrunden längst bort har klockrankan klätt in hela pallkrageväggen. 




Imponerande växtkraft

Pallkrageväggen syns knappt för den gröna frodiga klockrankan - man blir imponerad över hennes växtkraft och framfart. Hon är en måste-blomma för mig i Blomstergården. Något år har jag inte dragit upp henne och då känns det tomt. Än har hon ett grönskande bladverk som brukar mörkna när säsongen lider mot sitt slut. 



Fåglarna har börjat tjattra

Madonnan har varit med mig i många år och står ute i ur och skur. Allt annat är också tåligt och fyndat på loppis medan det lilla fågelbadet kommer från Karl-Fredrik på Eklaholm. Fåglarna har börjar tjattra på mig i klotpilen där jag matade dem i vintras - de tycker att det är dags att börja fylla på med havregryn och solroskärnor doppade i rapsolja som dom älskade. Tycker det är lite tidigt och såg att dom börjat picka på de torkade solrosorna i solrosängen så de får hålla till godo med dem ett tag till. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa