lördag 27 maj 2023

Växthusresan 2.0 inledd

 

En ren snickarbänk

Så här tomt har det inte varit på snickarbänken i växthuset på 13 år. Jag hann precis klart innan snickarna stod i trädgården och skulle plocka fönstren. Det känns fantastiskt att reparationen äntligen skall bli av. Pardörrarna på plats

De stora pardörrarna plockade finsnickaren redan i höstas och reparerade upp. Och nu har jag borstat, skrapat, sandpapprat och målat dörrarna. Så skönt att få dom på plats och så fina dom blev. 

Den uppmärksamme noterar nog "hålet" i taket där en glasskiva gett sig av och kraschat på stenläggningen nedanför. Därför måste hela taket läggas om och takstolarna (där en del murknat) bytas ut. 
Respass för fontänen

Nu skall finsnickaren byta ut en del av virket i de gamla fönstren - på sidan där jag haft fontänen har de farit illa så fontänen kommer att få stå någon annanstans i fortsättningen.  Undanplockat både inne och ute

Snickaren gjorde ett fantastiskt bra jobb när han frilade de gamla fönstren. Jag hade plockat undan både utanför och inne i växthuset för att han skulle få gott om space. 
Tömma hela växthuset

Så nu har jag full genomblås genom växthuset tills den andra snickaren kommer som skall göra grovjobbet - lägga nya reglar och ta ner taket. Måste tömma hela växthuset tills dess och har kommit en bra bit på väg redan nu. Dörrarna är i alla fall kvar och de glasrutor som inte är fönster som vi fyllde upp med vid bygget. Nu får man hoppas att det inte blir oväder eller storm när det är så öppet. 
Stort planteringsbord och högt

Det är tur att jag har ett stort planteringsbord (som är ett verkstadsbord hittat på Blocket) alldeles utanför växthuset mot ruinen som sväljer en hel del krukor och där jag kan stå och skola om mm. 

Självförsörjande på lerkrukor

Ropade in en stor kartong med närmare hundra lerkrukor för många år sedan på auktion som stått på fönsterbrädan vid snickarbänken - nu får dom husera på verkstadsbänken under renoveringen. Dom kommer väl till pass till alla mina uppdrivna pelargonsticklingar. 

Tänk att växthus 2.0 är i gång - skall bli fantastiskt att få allt åtgärdat och leva växthusliv resten av mitt passionsliv. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en riktigt härlig helg !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Hjälp vilket jobb! Men välbehövligt förstås. Det är nyttigt att flytta ut... och rensa. Jag ska just börja, hihi! Ska bli skönt att äntligen få komma till skott!
  Lycka till och Glad Pingst!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva-Mari !
   Ja, det är ett jättejobb men sån investering för mitt passionärsliv och så skönt att rensa och släppa in ny energi.
   Härligt med din nya lägenhet - vilket äventyr !
   Önskar dig en skön pingst !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Det kommer att bli så fint!
  Kram denna söndag från ett soligt Öland & Titti

  SvaraRadera
 3. Härligt med soliga kramar och öar Titti !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa