onsdag 8 mars 2023

Torkade växter i växthuset

 

Torkad bukett 

Fick ett ryck och gick runt och klippte av torkade växter i trädgården som olika sorters gräs, blomstermorot, kärleksört och ogräs som stått kvar ute i rabatten sedan i höstas. Blev en ganska stor bukett som jag hängde upp i växthuset och adderade med annat torkat material från naturen och trädgården.



Strösslade ut fröerna

Både Miskantusgräset och Blomstermoroten är vackra i närbild i torkat tillstånd. Härligt när man kan njuta av dom under fler årstider. Dessutom strösslade jag ut fröer från Dara i rabatterna och hoppas på småplantor i vår. Hon brukar alltid komma tillbaka av sig själv. Även tacksam att vinterså. 



Kylan slog till

Det har ju varit riktigt kalla nätter ett tag och allt har frusit igen så även de vårväxter jag haft i växthuset har farit lite illa. Ställde kakburken med de lila hyacinterna mm i växthuset för att de skulle stå skyddat men hade inte räknat med 10 minus på nätterna. Nu slokar dom och ser lite medtagna ut - hoppas dom klarar sig och kommer igen. 



Höstens krans

Höstens krans med Humlekottar och Jungfrun i det gröna fick också hänga med och tycker den klarat sig bra in i torkat tillstånd. 





Skön stund i växthuset

Egentligen är det väl inte torkade växter man längtar mest efter den här tiden på året men man får anpassa sig efter vädrets makter och det blev en skön stund i växthuset. Ser fram mot när våren kommer på allvar, växthusreparationen kommer igång och jag får lägga på Lena Linderholms vackra citronduk för då känns det verkligen att det är vår när den pryder bordet i växthuset. 




Första måltiden är magisk i växthuset

Första måltiden för säsongen i växthuset är en högtidsstund och kanske är den inte så många veckor bort - så underbart att tänka på. Behöver verkligen livshöjande och glädjefyllda saker att se fram emot den här vårvintern. Avslutet på 2022 och starten på 2023 har varit riktigt tuffa. 

Trädgårdsmässan i Oslo 21-23 april är inbokad vilket skall bli jätteroligt att få uppleva tillsammans med barnbarn och sonhustru. Nordiska Trädgårdar lockar inte så mycket i år så jag tror jag hoppar den och letar upp andra trädgårdsforum istället som jag inte besökt tidigare eller som är nya. Det blir en mindre trädgårdsmässa på Örebro Travet med Karl-Fredrik som ciceron 29 april som maken är inblandad i och dit är det promenadavstånd så det blir trevligt. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !

Kram/Isa 

4 kommentarer:

  1. Övermåttan avis på dig just nu. Här i Luleå ligger snön djup och vi har just hämtat oss från minus 25 grader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kikki !
      Låter hemskt med 25 grader - hoppas våren kommer snabbt !
      Du får glädjas över alla ljusa nätter som väntar !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    Det spelar ingen roll om du har färska blommor eller torkade, så fixar du till något fint ändå. Låter trevligt med massor, oavsett var de är.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Tack snälla fina du - så glad jag blir !
      Härligt att komma ut på mässor - längtan efter trädgård pockar på !
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa