måndag 13 mars 2023

Inspiration från Hansjö lanthandel

 

Alltid lika inspirerande !

Nu var det länge sedan jag besökt Hansjö Lanthandel vilket är ett måste varje gång jag besöker Orsa så det var jättetrevligt att vi hade möjlighet vid helgens besök.  Det är alltid så inspirerande och roligt att gå runt och kika överallt på alla installationer som dyker upp lite varstans på gården.



Mästare att skapa installationer

Allt ser så enkelt och naturligt ut - Puck som driver Hansjö Lanthandel har en ovanlig förmåga att skapa något vackert av något enkelt. Tror jag skall leta fram min rostiga röda bärplockare i förrådet och skapa en vårlig hörna när snöandet har gett sig. 



Inramat med hängande raggsockor

I Orsa var det full vinter med ett vackert vinterlandskap och så genuint med de dekorativa tallruskorna på den grånande dörren inramat med hängande raggsockor. Äkta Dalamiljö. 



Överallt

I varje hörn finns det alltid något att titta på och man kan vandra runt hur länge som helst så man inte missar någon liten detalj. 



Att Puck skapar av riktigt gamla Daladetaljer ger extra charm till hennes förtjusande installationer. 




Påskpynt fick följa med hem

Fick gå många rundor innan jag kunde bestämma mig för vad som skulle få följa med hem så det blev lite påskpynt som dyker upp i en påskstilleben lite längre fram. Roligt med lite nya fjädrar, bedårande ägg och rostiga tuppar att leka med. Skall bli trevligt att byta ut julkransen (som fortfarande hänger på dörren) mot en vårlig påskkrans. 




Värdigt avsked

Så trevlig helg med ett värdigt avsked av pappa ännu en en gång med urnnedsättning på hans 100-årsdag med närmaste familjen. Vi har umgåtts, pratat och skrattat helt i pappas anda. En stor eloge till kyrkvaktmästare på Orsa kyrkogård som ordnat så vackert hjärta av våra blommor. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Det er ikke mye som skal til for å gjøre ting triveligere. Et lite tips her og et lite tips der, så blir det nydelig hjemme i hagen.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa