tisdag 28 februari 2023

Vårblommor med blå/lila tema i loppad kakburk

 


Fyllde cykelkorgen med vårblommor

Längtan efter vårblommor har varit stor och i dag kom jag äntligen iväg till Blomstermarken för att fylla cykelkorgen med ljuvliga små godingar. Doften som slog emot mig när jag klev in på handelsträdgården av alla blommande hyacinter var fantastisk och det var svårt att välja bland alla raringar. 



Blå/lila färgtema

Jag fastnade för ett blå/lila färgtema där hyacinterna fick bilda stommen - tre ljuvliga i en kruka för 20kr är svårt att motstå och fyllde sedan på med pärlhyacinter, lila småblommiga penséer och en annan variant av lila hyacint. 



Charmigt planteringskärl

Jag har fyndat en del kakburkar genom åren på loppis och tycker dom är så charmiga att plantera vårblommorna i. Ljuvligare kakor är svårt att önska sig. 



Stor dos personlighet

Dom envetna fåglarna som ser så härliga ut med en stor dos personlighet fick flytta in i kakburken liksom fetbladsväxterna som kom direkt från jularrangemanget som stått ute i trädgårdsateljén i väntan på att tömmas. Återanvände även jord och lekakulor från jul arrangemanget. 



Riktigt stark doft

Jag brukar annars bara köpa vita hyacinter till jul men nu kan ju de här stå ute eller i växthuset så då behöver jag inte tänka på makens doftallergi. De lila har en riktigt stark doft som är ljuvlig.




Våren är på gång

Det är så roligt att vara igång med de första vårblommorna i solskenet och känna att våren är på gång även om man får räkna med ett och annat bakslag. I växthuset sopar jag för fullt efter att ha klippt ner klematisen och sopsäcken är mer än full efter allt klipp. Solen ligger på och det är behagligt varmt. 

Funderar så smått på att börja klippa ner perennerna och låta klippet ligga kvar i rabatten som jordförbättring - lite så där pö om pö så blir det inte så betungande. Känns som trädgårderandet startar tidigt i år och att jag kommer att hinna med allt nu när jag trädgårdsnörd på heltid. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - njut i solskenet !
Kram/Isa

4 kommentarer:

  1. Vilket alldeles charmerande stilleben, helt i min smak! Blåa väldoftande blommor i gammal fin burk, det kan nästan inte bli bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du - så glad jag blir !!
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Hej Isa!
    En burk fylld av vårkänsla, kan nästan känna doften. Ljuvligt vackert.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  3. Åhh så fint i den gamla kakburken Isa! Doften av blå hyacint slår allt :) Härligt att vara trädgårdsnörd på heltid nu...
    Ja alltid lika kul att kika in till dig Isa!
    Kram från ett blåsigt Öland & Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa