måndag 20 mars 2023

Ärgade kronor, formgivna fåglar och fyndad vattenkanna

 

Presentkort + 50 % = Lycka

Idag blev det en liten utflykt till Trädgårdsväxter som bara ligger några kvarter från oss. Till min stora sorg skall dom sluta med försäljning mot privatkunder och enbart ägna sig åt anläggning i fortsättningen men till min stora glädje sålde dom ut alla krukor och pryttlar till 50 %. 

Jag fick ett presentkort när jag slutade jobba i oktober som gäller hos "Bo Grönt" som numer heter Sveriges Trädgårdsmästare. Trädgårdsväxter tillhör den kedjan liksom Kalles Trädgård i Askersund och Plantmarknaden i Lindesberg. Det är laddat för ett väldigt roligt trädgårdsliv i år.Tog små glädjeskutt

Jag har kikat på de här vackra ärgade gjutjärnskronorna vid tidigare besök och idag var det läge att bara släppa loss och plocka det som kändes bra i hjärtat. Älskar den här nyansen och så fantastiskt roligt det var att bara gå runt och plocka det jag ville ha. 

Jag tog nästan små glädjeskutt ut till bilen som kördes av maken. Han var så envis att jag skulle få utnyttja mitt presentkort innan det blev utplockat så han kämpade på sig skon på sin svullna fot, tog sig ut genom dörren och fram till bilen. Alltså vilken hjälte han är som tagit så stora steg i sin rehabiliteringen de senaste dagarna.   
Återanvändning

Vårblommorna som stått i den patinerade kakburken i växthuset har slokat när det var så kalla nätter för ett tag sedan men till min stora glädje har dom rest på sig och överlevt. Nu återanvände jag både den vackra hyacinten, pärlhyacinterna och penséerna. 
Formgivna pippisar

De här keramikfåglarna som är formgivna av Curt M Addin har varit i min ägo i många år - fyndade på loppis naturligtvis. Färgerna passade så bra in tillsammans med de ärgade kronorna. Curt utbildade sig på konstfack i början av 50-talet, fortsatte sedan med studier i Köpenhamn innan han öppnade sin verkstad i Glumslöv utanför Landskrona 1965. 
Får inte frysa igen

Vårblommorna fick flytta in i växthuset igen för natten när jag såg att det skall bli minusgrader. Nu vill jag att dom håller sig vid liv och inte dukar under en riktigt kall natt. Växthuset klarar i alla fall minus 5 grader för det har pellisarna fixat under höstarna innan flytten till ateljén.Man kan aldrig få för många

Vattenkannan fick också flytta med hem från Trädgårdsväxter, tyckte att den liksom hörde ihop med kronorna. Och man kan ju aldrig få för många vattenkannor även om man kanske inte just vattnar med dom. 

Tur att det fortfarande finns en välmatad handelsträdgård åt andra hållet på cykelavstånd som jag kan besöka för att handla vårplantor och det står väl inte på förrän de sommaröppnade kör igång. Vilken härlig tid vi har framför oss !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Hej Isa!
  Det är så vackert med de blå minipenséerna och pärlhyacinterna. Du gör så fina arrangemang . Visst är det härligt med våren på antågande.
  Ha det gott ! Kram Marika

  SvaraRadera
 2. Så fina saker du fick med dig hem Isa! De blå blommorna till det turkosa var jättefint och vårigt...
  Ja nätterna är kyliga fortfarande och dimman har legat tät över ön några dagar nu. Våren kom av sig lite :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa