torsdag 23 mars 2023

Neonrosa anemoner lyfter vilken bukett som helst

 

Lyser upp vilken bukett som helst

Ljuvliga anemoner - så fantastiskt vackra och skira varelser som kan lysa upp vilken bukett som helst. Köpte 3 st vid senaste besöket hos Blomstermarken för att piffa upp en bukett där dom skulle få dansa och verkligen ta för sig med sina stora förtjusande kronblad. Från matvarubutiken

Hittade nejlikor i den här lysande neonrosa tonen på matvarubutiken som tillsammans med en bunt tulpaner fick flytta in på köksbordet. 

Färgmatchning

Att anemonerna också hade samma färgton gjorde ju liksom ingenting utan det är bara kul att de matchar. Härligt när man kan kombinera blomster från matvarubutiken med några utstickare från blomsterbutiken. Blir så glad över den här buketten där den lyser upp på köksbordet.
Höga snödroppar

Hittade även höga snödroppar hos Blomstermarken som jag aldrig sett tidigare. Så fina när man ser blomman och sedan ska jag gräva ner den i marken så den får komma igen nästa år. 
Tänk att dom klarade kylan

Den rostiga krukan som jag målade i somras har stått i växthuset med penséer som jag trodde hade dukat under i kylan men som sedan reste på sig som ingenting hade hänt - helt magiska. Kompletterade krukan

Nu kompletterade jag krukan med de höga snödropparna, saxifraga och gyllenlack som är så omtyckt av humlorna. Är så trevligt att mötas av krukan på bordet på farstukvisten när man passerar. Även om julkransen fortfarande hänger på ytterdörren. I morgon blir kanske dagen när jag äntligen plockar bort den och ersätter med något vårligt istället. 

Ängeln på de sista bilderna hör egentligen till Blomstergården där den har sin piedestal under sommarsäsongerna.  

Vackert mossig

Såg idag att den har blivit alldeles vackert mossig. Tänker ibland tillbaka på när grannen langade in piedestalen genom häcken och ängeln som var nyinköpt på "En liten bit av Medelhavet i Hammenhög" hade ett hål på undersidan som passade precis in på skruven mitt på piedestalen. Där står den stadigt och håller uppsikt över Blomstergården. Igång med vårbruket

Härlig dag med sol och över 10 plusgrader, började klippa ner lite klematis i ruinen och myntan i en av rabatterna på uteplatsen som tagit över och nästan kvävt en ros. Så härligt att vara igång med vårbruket !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Det lukter så godt med blomster inne. Jeg pleier å kjøpe med en bukett fra butikken på vinteren. Det skaper litt vårstemning.

    SvaraRadera
  2. Åhh vilken härlig färg! Ja trädgårdstider börjar nu med allt vad det innebär! Mycket jobb men mest glädje...
    Vårkram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa