onsdag 15 mars 2023

Påskig installation, Madonnan återkommer och groddade luktärtor



Börjat tänka påsk 

Underbart att börja tänka påsk även om det är några veckor dit - tiden går ju så fort. Var tvungen att leta igenom arkivet på tidigare påskinstallationer och hamnade 10 år tillbaka i tiden. Madonnan i växthuset har hängt med länge. Tröttnar aldrig på henne, hon tillför fortfarande lika mycket till stämningen. 



Tål att användas igen och igen och igen

Många saker tål att användas år ut och år in och sedan kan man tillföra något nytt och göra något helt annat ett annat år så känns de saker man redan har som nya igen. Några nya vackra ägg i ett rede och lite vackra påskblommor så är man hemma. 



Efterlängtade gula påskliljor

Riktigt längtar efter lysande gula påskliljor och narcisser som livar upp med sin färgglada kulör. Det blir nog en tur till Blomstermarken snart - kan i alla fall ta en kasse i cykelkorgen. Om det inte finns på den lokala matbutiken som hade 3 st för 50kr förra veckan. Nu kan man frossa på riktigt.

 



Groddar luktärtor

Än har det inte blivit något riktigt växthusliv men jag brukar slå en lov varje dag för att kolla läget och känna på atmosfären i växthuset. Vintersådderna behöver också lite tillsyn och omsorg även om jag mest öppnar locket och kollar ner i lådorna. Än är det för tidigt och kyligt för att några fröer skall gro i växthuset men dom kommer när dom ska det känner jag tillit till. Knubbiga och livskraftiga plantor vill jag ha. Att dra upp inne finns inte på kartan längre. Orkar inte med allt jobb med plantor som ska härdas. Enkelt och lätt skall det vara att dra upp egna plantor. 

I dag la jag fröer till luktärtor på fuktat hushållspapper i en plastask på fönsterbrädan och väntar på att de första groddarna skall visa sig, sedan skall de små groddarna planteras i krukor ca 1 cm ner och ställas ut i växthuset - så spännande. Våren är på gång.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa