onsdag 29 mars 2023

Gumman Tö var är du ?? Du saknas oss !!

 

Missförstått sommartiden ?!

Nu är det full vinter ute igen - vädergudarna måste ha missförstått det där med sommartiden. Det är kallt, snön yr och lägger sig i drivor på garageuppfarten så det är tungt att skotta. Jag får ta lite i taget, stampa av mig snön mot dörrkarmen till ytterdörren och komma in i värmen för en stunds vila mellan varven.  

Ett helt annat år för en hel del år sedan såg mars helt snöfri ut som på bilderna till dagens inlägg. Skönt att drömma sig tillbaka och se framåt när snöeländet äntligen tinat bort. 

Gumman Tö - var är du ?? Du saknas oss !! Vi behöver din magiska kvast !!Bara att härda ut

Längtan är stor nu efter vår, värme och växthusliv - underbara ord som börjar på V. Vårblommorna på farstukvisten som jag var så glad över att ställa ut - hänger nu bara efter de senaste nätternas köldknäpp. De stackars penséerna som klarat tidigare köldknäpp är nu bortom all räddning. Det är bara att härda ut och vänta in värmen innan nya vårblommor kan inhandlas.  
Älskar de dubbla raringarna

I år har det inte blivit någon tulpanchock än på grund av makens insjuknande men jag njuter av gamla bilder och till påsk kanske det blir en överraskning. Älskar de här dubbla raringarna som ibland även har små bebisar med sig väl gömda inne i buketten som så småningom visar sig. 

Tulpankrukan i Trädgårdsateljén har börjat visa sina knoppar såg jag häromdagen även om de fortfarande ser lite taniga ut. Hoppas de gör ett ryck när värmen kommer tillbaka och visar sig vara dubbla. Vilken lycka. Längtar så det gör ont

Jag längtar så efter vår och trädgårdsliv att det nästan gör ont och vankar otåligt av och an inne för just nu känns nästan allt tråkigt och bara en enda låååång väntan på LIV. Dessutom skaver ögonen och jag ser ut som en rödögd kanin med klåda och svullnad. Pollenallergin har slagit till med full kraft och även om jag dubblar och tredubblar dosen med allergimedicin känns det som det inte har någon verkan. Det är väl något man skall ta sig igenom liksom det sista? snöovädret innan allt vänder. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - snart är våren här på allvar och vi kan trädgårdera igen ! Håll ut !
Kram/Isa 

7 kommentarer:

 1. Ja, det lurer jeg på! Startet dagen med å måke trappen, og nå har mannen holdt på med resten i timer.
  Jeg har ikke tatt sjansen på å kjøp stemor ennå. Bare noen få påskeliljer, som står på et kaldt gjesterom. Ha det godt!
  /Irene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Irene !
   Hoppas på finväder till påsk så vi kan pynta upp - idag har vi strålande sol här !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Krysser fingrene for at våren kommer med påsken neste uke. I ettermiddag har jeg tenkt å finne frem noe påskepynt til stua.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lilian !
   Ja, nu håller vi tummarna för att vi får finväder till påsk ! Härligt att påskpynta !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Vad gör väl det att det är gamla bilder, de är ju helt underbara! Otroligt fina bilder du tar, imponerande fina! Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej !
   Tusen, tusen TACK - så glad jag blir !!!
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Ja jag längtar också. Petade alla fall ner luktärter i jord idag. Köpte påskliljor som fick åka in i förrådet för det var så många minus. Men snart ska det väl ordna till sig och bli vår. Så fint att kika in här på dina härliga miljöer och blommor.
  Kram Annika

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa