torsdag 1 december 2022

Inspirerande besök på Ulriksdals Handelsträdgård och möte med välkänd trädgårdsprofil

 

Trevligt besök

Igår var jag iväg på en bussresa till Ulrikdals Handelsträdgård som var riktigt trivsam. Det var julpyntat i varje hörn av handelsträdgården och det här rostiga charmiga hörnet mötte oss vid entrén. 
Ståtliga blomsteruppsättningar

Ståtliga blomsteruppsättningar i enorma krukor fanns lite överallt som bjöd på överdåd och lyx. Så himla vackert. Man kunde inte se sig mätt på uppenbarelserna. 
Så vackra och snyggt gjorda

Mängder av kransar i olika storlekar och med olika sorters material prydde både väggar och lådor. 
Fantastisk jättekrans med extra allt - här har man verkligen öst på och gjort det på ett så proffsigt sätt. 

Ståtliga blomsterurnor fanns lite överallt och imponerade stort. Så smakfullt och pampigt. 
I silvriga toner

I ett av växthusen hade man skapat en silvrig och vintrig installation med vackra robusta granar, skira ljusträd och vackert julpynt i silvertoner. Även i taket fram till vinterträdgården hängde det mängder med stjärnor, mistlar och julkulor på samma tema. 
Som vit snö bland de silvriga växterna

Så snyggt komponerat där de vita begoniorna lyser som vit snö bland de frostiga växterna. Dessutom döljer sig flera speglar som vintriga sjöar i landskapet. 

Utomhus fortsatte blomsterarrangemangen att glädja besökare med vita julrosor, skimma och silvriga inslag.  

Välkänd trädgårdsprofil

I vimlet träffade jag dessutom på Minna Mercke Schmidt - en välkänd trädgårdskreatör som jag följt i många år. Hon skriver reportage, böcker och driver underbara Blomsterverkstan - hennes stil är så inspirerande och stämmer så väl in med min. Så trevligt oväntat möte. Jag brukar aldrig ta selfies så det var tur att Minna halade upp telefonen och tog en bild. Minna var i stan för att leda ett event på Erikshjälpen om återbruk i julpyntandet via Blomsterfrämjandet, måste ha varit så inspirerande för dom som var där. 

Idag blir det en återhämtningsdag - har varit mycket på utflykt den sista tiden och det är skönt att landa hemma och smälta alla intryck. En dag i tystnad och reflektion. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner!
Kram/Isa 

1 kommentar:

  1. Vad kul! Ulriksdal är ju oslagbart i adventstid! Nu fick jag "besöka" via dina fina bilder. Hinner nog inte dit i år.
    Kram Annika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa