fredag 9 december 2022

Ljusbordet i köket i olika skepnader genom åren

 

Snabba ljus i zinkhink

Ljusbordet eller brickbordet i köket har smyckats lite olika till advent genom åren och här kommer en kavalkad av hur det sätter sig ut. 2015 satsade jag på levande ljus i zinkhink nedstuckna i sand och en enorm ljusslinga lite slarvigt slängd som inramning. Det var så mysigt att tända ljusen även om de små ljusen brann väldigt snabbt. Alldeles för snabbt. 
Blingigt år

2016 hade jag snurrat in mig på guldiga toner och målade den gröna granen som jag skickat efter för många år sedan vilket jag ångrar nu. Hade gärna behållt den gröna och intakt. Julgranskulor i en glasburk tillför lite bling samt pärlband.Traditionellt

Till julen 2017 bytte brickbordet utseende igen och jag plockade in ett gammalt fönster där glasrutorna rykte att hänga i fönstret för att tillföra lite charm. Julen 2017 gick i röda toner med silvriga inslag.
Silver och vitaste vitt

Till julen 2018 behöll jag den silvriga inriktningen och fyllde ishinken med sand och ljus samt plockade fram den silvriga vasen och bordsdekorationen från sent 1800-tal. Silver och vitaste vitt gick hand i hand på brickbordet den julen. 

Gick all in utomhus istället

Till julen 2019 hittar jag inga bilder från brickbordet utan istället gick jag all-in på en installation utomhus istället - den var väldigt rolig att skapa kommer jag ihåg. Det var den vintern jag hade hur mycket enris mm som helst att binda och skapa av. Tyvärr blåste dörren ner och ljuslyktan som hängde på den gick sönder och den har jag saknat. Får leta på loppis efter en ny. Något liknande skulle jag gärna skapa igen. 
Alldeles för snabb

Till julen 2020 skapade jag ett växthus av pepparkaksdeg som tyvärr inte håller ihop så många timmar. Tillräckligt för att jag skulle hinna fota det i alla fall. Satt på taket för snabbt som dessutom var för tungt. Dessutom skulle jag inte ha tänt en ljusslinga innan växthuset svalnat och satt sig, men vem kan vänta. Inte jag i alla fall.
Rostigt tema

Till julen 2021 blev det ett rostigt tema med rostig låda med vita hyacinter och rostiga granar och inplockad ljuslykta från trädgården. Små ljusslingor fick lysa upp lite här och där. Stämningsfullt.
Återbrukade vaser

Till den här julen har jag inte fixat till något på brickbordet än utan de återbrukade vaserna som jag samlar på har fått stå kvar samt några flaskor med ljusslingor i där batteriet sitter i korken - så smidigt och behändigt. Får se om jag bara lägger till en ljusslinga och några ljusinsatser till flaskorna - ljuskransen som hänger i fönstret sprider också mycket härligt ljus. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du hittade inspiration i något av åren !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Hej Isa!
    En härlig kavalkad av dekorationer med olika intryck men alla vackra och stämningsfulla.
    Ha en fin tredje advent!
    Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa