lördag 3 december 2022

Blomsterarrangemang i keramikskål med amaryllis och julros

 

Är på skaparhumör

Jag har tankat så mycket inspiration den senaste tiden från alla möjliga olika fantastiska kreatörer att jag idag kände för att göra ett blomsterarrangemang där basen fick bli den kraftiga amaryllis och julrosen jag köpte vid veckans tidigare besök hos Ulriksdals Handelsträdgård .  
Plockar från andra installatörer

Echeveria hade jag i en annan installation som jag tog tillvara, den lilla söta tomten letades upp i jullådan samt de vita hjärtana och God julskylten. Den tredje lilla echeverian hittade jag i en rostig ljuslykta där den bott sedan förra julen och tänk den hade överlevt där totalt bortglömd.Fanns i gömmorna

Skålen i keramik har jag haft i många år och den är lite oval så det fick bara plats en amaryllis. Skall leta på loppis efter en rund stor skål till nästa år. Grenarna har jag plockat i skogen liksom mossan. Så användbart att ha den här tiden på året för man vet aldrig när snön gömmer allt i skogen och man inte kommer åt något. 
En ljuv prasslande gäst

Amaryllisen Marilyn är vit och dubbel och det ska bli så roligt när den slår ut. Löken är stor och kraftig liksom stjälken och knoppen så jag har stora förväntningar på blomman. Den liknar crépe papper i sin struktur - en förtjusande gäst i juletider. 

Det fanns hur många som helst att välja mellan hos Ulriksdals Handelsträdgård - växthusen var knökfulla av julstjärnor och amaryllisar i olika storlekar, färger och former. Ett blomparadis att botanisera i. Det går lika bra med kottar

Det var så roligt att sätta ihop blomsterarrangemang och prova sig fram vad som passar ihop. Kottar hade jag plockat i skogen och hade ett gäng. Annars har jag också använt kottar istället för lecakulor i krukor men till detta hittade jag lecakulor och tömde det sista i påsen i skålen innan jag fyllde på med jord. 
Isbitar till julrosen

De rostiga granarna fyndade jag redan förra året i blomsteraffären i Lindbacka som tyvärr har stängt nu och som använts flitigt. När amaryllisen blommar är blomsterarrangemanget helt klart känt det som, något jag ser fram till. Nu skall skålen lyftas in från ateljén till matsalsbordet i vardagsrummet så vi kan njuta av varje dag. Måste kolla att jag har isbitar i frysen att mata julrosen med - amaryllisen vill bara lite vatten, ca 1 dl/varannan vecka om jag kommer ihåg rätt. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och njut av andra ljuset i advent !
Kram/Isa

8 kommentarer:

 1. Hej Isa!
  Det blev ett riktigt fint arrangemang i skålen. Den har en ovanlig form, men riktigt fin. En av mina Amaryllis har redan vuxit och blivit lång och smal, de får gärna ha en kraftigare stjälk så de inte tippar över.
  Ha det gott / Kram Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika !
   Tack snälla !
   Ja, det är det som är dilemmat med amaryllis att dom gärna sticker iväg och blir för långa och tunga. Köpte ett stöd men glömde sätta i det !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 2. Den julgruppen eller adventsarrangemanget skulle jag gärna velat ha här hemma. Jättefint. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pia och TACK för din kommentar - den värmde !!
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera
 3. Vackert arrangemang och härligt tänk med återbruk.
  Ha en härlig andra advent! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina !
   Tack snälla du !
   Återbruk är viktigt och ett ledord i mitt trädgårdstänk.
   Önskar dig också en riktigt härlig dag !
   Kram/Isa

   Radera
 4. Du gör alltid så inspirerande och blommiga saker :) Det får nog bli en tur till plantskolan i veckan! Ja söndag igen och med detta gråväder som råder behöver man julblommor!!!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Titti !
   Ja, nu behöver man verkligen massor med julblommor som lyser upp det mörka !
   Ha det så gott !
   Kram/Isa

   Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa