tisdag 7 juni 2022

Dom första solarna lyser nu i solrosängen

 

Solroselycka

Nu har dom första solrosorna flyttat in i solrosängen. Hittade kraftiga förgrenade plantor på Blomsterlandet och hivade lycklig ner 8 st i vagnen. Frågade tjejen i kassan hur hög dom skulle bli men hon trodde att dom bara skulle bli något högre - trots att hon konsulterade en kollega fick jag inget riktigt svar på frågan. 



Hur hög blir dom egentligen ?

Hur höga dom skulle bli var ju ganska viktigt för var jag skulle placera dom i solrosängen och till slut hittade jag ett namn på krukan Helianthus annuus som jag googlade på och fann att det ska vara en vanlig solros som brukar bli 90-100 cm hög. Lusläste på Blomsterlandets hemsida om solrosor men ingenstans hittade jag hur hög dom kan bli utan bara leveranshöjden i butik. Nu planterade jag solrosorna med utgångspunkt att dom kan bli ca 1 m och komma att förgrena sig vilket också syns genom mängder av nya knappar på plantorna. 



Som lysande solar

Oj, vad solrosorna lyser upp den här delen av trädgården - kommer bli magiskt när resten ansluter (fröerna jag sått) och plantorna förgrenar sig med nya lysande solar. Ett fulställe som verkligen har blivit ett finställe som man blir glad av i trädgården.




Skriver på skifferbitar

När tjejerna röjde solrosängen från ogräs och stickande berberisbuskar se HÄR  hittade dom småbitar av skiffer efter allt skiffer som tidigare låg här som jag sparat och ska använda till att skriva på och lägga ut på väl valda ställen i trädgården. Hade en Poscapenna efter mitt måleriryck i vintras som gick alldeles utmärkt att skriva på skiffret med även om plattorna är lite ojämna och inte helt plana.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en mysig kortvecka!
Kram/Isa

 

1 kommentar:

  1. Hej Isa!
    Det lyser upp som små solar. Solrosor brukar bli väldigt höga, men det är klart det finns olika sorter. Dina ser väldigt stabila ut, kanske det är en kortare sort. Fåglarna tappar en hel del frön från matarna, och de solrosorna blir inte särskilt stora hos mig. Hos dottern blev det en enormt stor, kraftig planta som grenade sig och hade många blommor. Har aldrig sett en så fin planta. Hon får hampaplantor också, och dem får man rensa bort..
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa