måndag 20 juni 2022

Besök i trädgården, blomsterarrangemang som avledare och tack till grannen

 

Äntligen på sin växtplats

Tänk att alla småplantor kom ut till slut i Blomstergården och alla zinkbaljor hittade sin plats precis lagom till trädgårdsvisningen i lördags. Så trevligt och lite overkligt när en stor turistbuss från Norge körde in på gatan och trädgårdsbesökare vällde av bussen och in i trädgården. Ett väldigt trevligt besök och trädgården levde verkligen upp under den timmen. Jag öppnar inte upp trädgården så ofta, men ibland gör jag ett undantag. Trädgården är ju mest min egen oas och ingen besöksträdgård utan skapad utifrån min vision, lust och ork. Är det andra som tycker att den är värd ett besök är det bara roligt. 



TACK till grannen

Det var osäkert in i det sista om jag skulle kunna ta emot dom pga ryggskottet men den värsta smärtan hade gett sig under fredagen. Jag har sån tur att jag har en fantastisk granne som jobbar som fysioterapeut som förbarmade sig över mig, stack akupunkturnålar på händerna och gav mig en behandling så allt vände. Så tacksam. Känns som han räddade mitt liv. 



Och till maken 

Maken förbarmade sig över gräsmattan, klippte och trimmade överallt och t.o.m. åkte och köpte en ny kraftigare trimmer och när allt är klippt såg trädgården så prydlig ut även om inte allt annat var i toppskick. Trädgården visade i alla fall upp sin bästa sida under omständigheterna även om det verkar som det tar lite tid innan jag är helt återställd. Jag hoppas att besökarna var nöjda när dom äntrade bussen igen för avfärd till hotellet i stan. 



Startade dagen med ett blomsterarrangemang

Själv vaknade jag redan vid 06-tiden och tassade ut i trädgården och gjorde en stor blomsterinstallation på det rostiga planteringsbordet nere i ruinen - allt för avleda från "fulhörnan" som uppstått efter snösmockan och avverkningen av buskage och tallar. 



Öste på vad trädgården erbjöd

Det var jättekul att strosa runt i trädgården och plocka allt möjligt som att klippa grönt från klotpilen, pioner, funkia och kvistar från svartvinbärsbuskarna och sedan ösa på med växter från trädgården som stjärnflocka, kantnepeta, stäppsalvia, klematis, kaprifol och toppa med några rosenkvistar från Therese Bugnet och blommor från kirskål. Knölade ihop kycklingnät och stack ner allt i - så himla roligt och det blir så lätt att forma när man använder sig av nätet i vasen vilket det var flera av besökarna som uppmärksammade. 



Solros i rostig zinkskopa

När jag klippte bort de överblommade solrosorna från solrosängen följde några andra blommande också med som fick flytta in i en zinkskopa med vatten tillsammans med några margeriter. Piffar upp lite på stenbeläggningen framför växthuset.

Några bilder hann jag aldrig med att ta från besöket vilket är lite synd så här efteråt. Blir så närvarande i nuet med att svara på alla frågor och hur plötsligt trädgården blir så levande med människor överallt. Och sedan snipp, snapp, slut så var besöket över. Nu går jag bara runt och njuter av trädgården och att det är så prydligt överallt. Eftersom jag vet att det inte varar så länge så får man passa på. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - ha en riktigt härlig junivecka !
Kram/Isa

8 kommentarer:

  1. Jag är säker på att besökarna var nöjda när de åkte vidare! Tänk så inspirerade de måste känna sig nu. Och jag hoppas att din rygg blir snäll snart så du kan fortsätta att njuta av din "utredning" och dina växter.

    Önskar dig en njutig midsommar!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva-Mari !
      Tack snälla för din hälsning - ryggen spökar med mig men blir sakta bättre.
      Hoppas du får en riktigt härlig midsommar !
      Kram/Isa

      Radera
  2. Så roligt att dagen blev lyckad. Trädgården är ju så vacker. Är just nu i Kullabygden i Skåne där man haft "öppna trädgårdar" i helgen. Så fina trädgårdar och trevliga entusiaster som glatt visar sina oaser. w.w.w.bettysbeundran.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej !
      Tack snälla du !
      Så roligt med trädgårdsbesök i Skåne - finns många fina trädgårdar där. Var där på Trädgårdsrundorna runt Helsingborg för en del år sedan - väldigt trevligt.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera
  3. Vilken härlig dag! Åh så roligt att så många kom och trädgården ser helt magisk ut Isa! Du är blomsterdekorationernas mästare :)
    Njut av sommaren nu och ta hand om din rygg...
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti !
      Tack snälla du - så glad jag blir att du tycker trädgården ser magisk ut!
      Hopas du får en riktigt härlig sommar !
      KRAM/Isa

      Radera
  4. Du har en magisk oas! Sen är det väl så att man har en bild i huvudet om hur man skulle vilja utveckla men det vet ju inte besökarna. Arrangemanget helt ljuvligt. Övertygad om att besökarna var nöjda. Jag har lagt märke till att när folk insuper ny trädgård, idéer och växtlighet, kan de vara så koncentrerade att de ser både sura och barska ut. Antagligen ser jag lika dan ut själv.
    Ha det så gott och krya på dig!
    /Anette

    SvaraRadera
  5. Så trivelig å jobbe sammen i hagen. Jeg klippet også plenen forrige dagen, da holder det en ukes tid før den trengs å klippes igjen.

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa