lördag 11 juni 2022

Till slut knäckte jag rostkoden

 

NU blev det rostigt

Jag är inte den som ger mig i första taget så jag gav mig på den "rostiga" plastkrukan igen enbart med Barcelona Orange den här gången och tänk det blev ROSTIGT. Så himla kul. Det lönar sig att lägga lager på lager och till slut få till det rostiga och patinerade uttrycket.




En plastkrukas resa och förvandling

Här kan man följa plastkrukans resa från vit-stått-i-förrådet-i-tjugo-år till svart och första försöket till rost till det slutliga resultatet. Yes - ett tag tänkte jag faktiskt att rost inte var för mig men när jag klurat lite till tänkte jag om. Nu skall det bli så roligt att plantera i den och ställa ut den i trädgården. Det är möjligt att det blir fler.




Öva-på-pryttlar

Vid förra helgens Göteborgsresa hann jag med några loppisar och fyndade lite 20kr-pryttlar att öva på. De två kronorna tänkte jag spara och ärga med färgen Provence när jag kommit till en återförsäljare och köpt färgen - tror dom kan bli fina i den nyansen.




På't igen

 Ljusstakarna och hjärtat har jag övat på och kommer att gå en runda till på då dom blev lite väl "gulrostade". Skulle nog ha målat dom svarta från början så det blev en riktig grund men det är bara på't igen. 



Luktar ateljé

Det luktar färg i hela ateljén och det trodde jag kanske inte från början när jag skapade den men nu får nog alla mina målarpryttlar och staffliet flytta ut dit så det blir en riktig ateljé. Behöver lite mer ljus därinne men det har jag en plan för - hoppas den går i lås under sommaren.



Nästa projekt

Här är nästa rostprojekt jag skall ge mig på - inköptes för många år sedan men inte används så mycket så det skall bli kul att se förvandlingen. Kanske blir det också ett nytt användningsområde för den stående hyllan. Spännande.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en riktigt härlig helg !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Oj, så snyggt, inte kan man tro att det är en plastkruka där under inte!

    SvaraRadera
  2. Ja skam den som ger sig och superfint blir det också Isa! Tänk så fin en vanlig plasturna kan bli :)
    Jamen söndag och regnet faller och fyller på alla vattentunnor - härligt!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Håller med Titti, man kan inte ge upp för tidigt. Jag hittade väldigt fina krukor i cortén till bra pris på en växtmarknad och det känns bra att de var färdigrostade.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa