måndag 6 juni 2022

På skattjakt hos Vadstena Antik till solrosängen

 

Tog "rätt" väg hem

När vi åkte hem från helgens besök i Göteborg tog vi vägen över Jönköping och Vadstena för att slippa alla vägarbeten och det passade ju mig alldeles utmärkt med ett efterlängtat besök hos Vadstena Antik. Man vet aldrig vilka skatter man kan hitta där -  dom har ett sortiment med mycket allmoge som jag gillar. Under årens lopp har jag hittat allt från vackra pardörrar till växthuset till rosiga täcken och den alldeles ljuvliga arbetsbänken i Trädgårdsateljén. Och idag hittade jag en rostig fransk barnsäng ! 




Föll pladask för det vackra mönstret och rutmönstret i botten som skulle passa så bra för solrosor att växa upp genom i solrosängen. 




Precis som i mina drömmar

Jag hade tur att sängen gick att vika ihop och bli till ett platt paket och gick precis in i bilen med nedfällt baksäte och lite omstuvning av resväskor. Väl hemma med min dyrgrip insåg jag att den blir perfekt i solrosängen tillsammans med de franska dörrluckorna så bordsunderredet som jag ställt där fick flytta tillbaka till osynligheten igen. Nu skall bara solrosorna jag sått växa upp och invadera sängen också. Precis som i mina drömmar.




Ogräset ger sig inte

Ogräset ger sig inte så lätt i solrosängen efter att ha fått härjat fritt där i många år så kirskålen gör sina försök att återerövra området. Får gå dagliga rundor med spaden och gräva upp rötter. De få plantor jag fick av Ms Mars är utplanterade i zinkhink och i ängen. De är kraftiga men har inte satt riktigt fart än uppåt - kanske inväntar dom värmen.




Så roligt med nya områden i trädgården

Har en känsla av att det här området kommer bli sommarens mest fotograferade - alltid lika roligt och spännande med ett nytt område i trädgården. Skall se om jag hittar uppväxta plantor av solrosor ute i handeln för nu är jag lite otålig och vill se några solrosor blomma i solrosängen också för att se hur det blir i verkligheten. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och en riktigt skön Nationaldag !
Kram/Isa


2 kommentarer:

  1. Hej Isa!
    Vilket fynd du gjorde, det var nog meningen att den skulle hem till dig.
    Skall bli kul att se solrosorna växa upp där.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika !
      Javisst var det ett fynd ! Hade ingen aning om att jag skulle ramla över en rostig fransk barnsäng - den dök bara upp och bilden av solrosorna.
      Nu går jag varje dag och tittar efter små solrosgroddar som kommer upp i ängen - blir glad över varenda en.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa