söndag 12 juni 2022

Tidig morgon i växthuset, Blomstergården fylls och älsklingsvasen lever farligt

 

Morgonstund har guld i mund

Alla småplantor som invaderat växthuset har nu fått flytta ut och duken från Indiska har åkt på bordet så man kan sitta där och äta frukost. Så skönt att det börjar bli ordning i växthuset även om inte alla pelargoner flyttat in än. Tar några i taget och eftersom det är så mycket annat som också kräver uppmärksamhet går det lite långsamt i år. Så härligt att vakna riktigt tidigt under helgen och tassa ut och öppna upp växthusets pardörrar. Morgonljuset strålar in och allt är tyst. I love it !




En i taget

Zinkbalja för zinkbalja i Blomstergården fylls med småplantor och en och annan köpt sommarblomma . Här är det Silverrisp Limonium platyphyllium i den lilla zinkbaljan som jag vintersått som fortfarande är små men ändå kraftiga plantor som skall ge yviga lavendelblå blomsterställningar med lansettlika blad. Den skall tydligen vara perfekt som det fylliga i en bukett. I den större zinkbaljan fick plantor av borstnejlika husera, den är en bienn och kommer att blomma först nästa år. I höst kanske jag får plantera ut den i en rabatt för att den skall överleva vintern.



Full i knopp

Rugosarosen som slagit sig ner vid kastanjestaketet hänger nu över med en allt yvigare buske full med knopp in över Blomstergården. Hon doftar underbart så hon är så välkommen att kika in. 



Snart, snart är allt ute

Blir hon för närgången klipper jag bara av några grenar och håller henne lite tillbaka - allra helst nu när ängeln på piedestalen fått flytta tillbaka på sin plats under hennes grenar. På trädgårdsstolen står småplantor som Sahara, riddarsporrar mfl som väntar på sin tur i kön till att bli utplanterad. 

En liten bit i taget blir Blomstergården klar och det ser jag verkligen fram mot. 



Snyft

Älsklingsvasen från "En liten bit av medelhavet" fylldes med midsommarblomster som slagit sig ner vid vattenslangen och fick på grund av sitt skräpiga sätt pryda bordet i ruinen. Det gick bra i flera dagar ända tills blåsvädret idag stjälpte vasen och slog sönder den till min stora sorg. Hoppas på att det skall gå att limma ihop den så den går att använda igen för den finns nog inte kvar i sortimentet. 



Hatar blåsväder

Blåsvädret riste även min kropp och det har varit en riktigt jobbig dag med ihållande värk. Blåsväder kan verkligen ställa till det i flera dagar och nu är det även snart dags för fullmånen att spöka igen. Får se om jag kommer ur sängen i morgon bitti för i morgon är det jobbdag igen - en av få under juni. 

Maken har i alla fall förbarmat sig över gödselhögen på garageuppfarten så nu är den ett minne blott - puh. Han tröttnade kanske på att få hästskit under skorna när han klev ur bilen - är evigt tacksam.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en härlig junivecka !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

  1. I år har jag inga småplantor - tråkigt på ett sätt men mest skönt. Jag har så mycket att anlägga att jag inte hinner båda. Trist med vasen - hoppas superlim fixar fogarna.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina !
      Ibland får man lov att välja eftersom våren är så arbetsam ändå i trädgården. Jag fick flera hundra plantor som skall bli snittblommor i Blomstergården och en del har jag inte ens orkat skola om. Entusiasmen är stor under vintern och man vill så hur mycket som helst utan tankar på hur många som gror och som skall tas om hand. Skall bli jätteskönt när alla är planterade ! Puh!
      Förstår att det känns både skönt och lite tråkigt en vår utan småplantor men klokt att prioritera.
      Ha det så gott !
      Kram/Isa

      Radera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa