fredag 28 februari 2020

Dara Darling överlevde vinternSkira nyanser i rosa, purpur och vitt

En av förra sommarens absoluta favoriter var Blomstermoroten Dara - den höga vackra slöjlika växten som blommade med flockbildade blommor i skira nyanser av rosa, purpur och vitt. Man kan ju inte bli annat än förälskad. Hon blev flitigt fotograferad hela sommaren tillsammans med rostiga damen som poserade mitt i härligheten och verkade trivas på sin plats.
Så här ser knopparna ut när dom börjar slå ut även om dom kan skifta i nyanserna.

När hon mognat lite till lyser den rosaröda färgen lite starkare ...
..... för att slutligen nå sin fulla potential som vuxen blomma.
Olika nyanser samtidigt

Hon är så vacker när hon blommar i alla olika stadier samtidigt - det ger liv åt rabatten. Jag tror jag sådde henne någon gång i mars i fjol och hon blommade samma år, annars tror jag att hon skall vara 2-årig om plantorna inte går i blom första året utan bara bildar en bladrosett.
Tog plats redan som bredsådd

I maj i fjol spretade hon åt alla håll innan jag skolade om alla plantorna och gav dom lite bättre förutsättningar innan utplanteringen i rostiga rosenrabatten.
Passar i bakkant

Dara Darling blev en riktig snygging i rabatten tillsammans med rosor, zinnia och jätteverbena - det är ju en högväxt dam som passar så bra i bakkant av rabatten.
Ren och skär lycka

Idag var jag ute i trädgården under eftermiddagen och började klippa ner Dara från i fjol som fått stå kvar i rabatten under vintern. Jag blev glatt överraskad när jag under det nedblåsta gräset Jättetåteln hittade bladrosetter av henne. Minns att det var några stycken plantor som aldrig blommade i fjol och det är dom som nu överlevt vintern och kommer i år istället - det är ren och skär lycka!
Får sällskap i år igen

Nu hoppas jag rostiga damen i rabatten får sällskap av Dara Darling i år också för det blev en så lyckad kombo i fjol. Skall bara komma ihåg att så henne också så jag har lite plantor att strössla med förutom de överlevande från i fjol.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Vad roligt! Dara är jättefin liksom din rostiga dam
    Kram och trevlig helg!
    Annika

    SvaraRadera
  2. Vilken skönhet! Fascinerande att se förändringen så där, man får liksom flera blommor i en och samma. Jag hade inte tänkt köpa frön alls i år, men nu gjorde du mig bra sugen ...

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa