tisdag 18 februari 2020

Budat hem både fynd och överraskningarPrecis en sådan som passar perfekt

I går råkade jag slinta på knapparna igen och budade på en gammal grånad trädgårdsbänk - precis en sådan som passar perfekt i trädgården att ställa krukor på. Spänningen var stor när jag kollade mailen när jag kom från jobbet idag och visst hade jag fått den.
Den hade själ

När man budar på saker man aldrig sett vet man ju aldrig hur objektet egentligen ser ut förrän man står där i utställningslokalen och spejar efter fyndet - det är liksom en del av tjusningen. Och den här gången hade jag tur - bänken motsvarade mina förväntningar. Den hade själ och var precis lagom stor.
Passar var som helst i trädgården

Den har en liten lagning på ena sidan men det kan man lätt åtgärda med lite grå färg så smälter den in och inte syns. Den här grånade godingen passar in var som helst i trädgården och kan lätt få flytta runt efter plötsliga behov som uppstår. Längtar så efter att få fylla den med krukor till våren.
Så tokigt det blev

Idag lämnade jag in förra veckans misslyckade budgivning när jag skrev fel nummer på mailet till auktionsfirman och fick en tomtelåda som jag absolut inte vill ha. Dessutom var förvåningen stor när maken kom hem med den. Jag hade ju liksom budat på en blå/vit Gustavsbergs kruka (en sådan som står på den nyfyndade bänken och som jag samlar på).

Dom blev inte så glada när jag dök upp med lådan i famnen på auktionsfirman men jag tyckte att det var bättre att lämna in den igen istället för att slänga den. Till mitt försvar så skrev jag faktiskt i budet att det var en blå/vit kruka jag budade på och inte en tomtelåda så nu hoppas jag att jag slipper se den igen. Maken tyckte att hela historien var lite rolig och att jag såg så förvånad ut när han kom hem med lådan och nu kan jag också småfnissa åt att det blev så tokigt.
Makens första tulpanchock till Alla hjärtans dag har börjat slå ut ordentligt och skimrar i orangeröda toner. Dessutom doftar dom - mmmmm.
Tack min älskling

Jag är så sjukt tacksam att jag har en man som är så förtjust i tulpaner att han ofta kommer hem med buketter till mig och hämtar hem alla min fynd när jag råkar slinta på knapparna. Tack min älskling !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. En så vacker bänk du budade hem! Perfekt i din trädgård. Idag har jag snickrat ihop en trädgårdskruka modell större av två gamla potatislådor. Det börjar klia även i mina fingrar!
  Lycklig lottad är du som har en make som ger dig tulpanchocker. Fantastisk bukett!

  Må gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vilken ljuvlig kruka! Hi hi ja den där tomtelådan var väl inte riktigt "du"...ja så kan det bli ibland :)
  Tulpanfrossan fortsätter och dom är som vackrast när de är sådär utslagna.
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 3. Hej Isa!
  Både bänk och tulpaner är riktigt fina.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 4. Härlig bänk, underbara tulpaner och ... en tomtelåda som jag nog också skulle lämnat tillbaka ;) Hoppas du hittar en annan vas att fynda.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vilken vacker bänk! Och vilka fantastiska tulpaner. De passar verkligen ihop. Det blir härligt att sitta där och känna vårsolen värma kinderna :D Skrattar gott åt tomtelådan ;)

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa