onsdag 23 oktober 2019

Rosor av lönnlövRosor på rad

I fjol gjorde jag rosor av lönnlöv och det var så himla roligt. I år har jag cyklat förbi lönnträd åtskilliga gånger när jag cyklat till jobbet och spanat in var jag skulle plocka löv till årets lönnrosor. Sen har det regnat och blåst så det har inte blivit av att plocka några löv.
Blev inga i år

Nu har träden släppt nästan alla sina löv så det känns inte så tilltalande att sno runt på backen och plocka. Får helt enkelt njuta av fjolårets bilder istället om inte lusten slår till under helgen och vädrets makter håller sig lugna och kroppen är med på noterna.
Det finns massor av filmer på Youtube hur man skapar rosor av lönnlöv och det går åt fler än man tror för att skapa en ros.
Löven är vackrast om det fortfarande finns en antydan till grönt i dom tycker jag.

Dags för komposten

Samtidigt åldras dom med värdighet, efter ett år ser dom ut så här - har inte haft hjärta att ta bort dom även om tanken funnits. Rosor av löv i förfall har också sin charm. Otroligt att dom klarat uteliv så bra även om det kanske är dags för komposten och skapa något annat på dörrprydnaden.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Minns dina lönnlövsrosor från förra året, minns att jag tyckte dom var så vackra. Synd att du inte fick några i år. Men det är ju häpnadsväckande så bra dom från förra året klarat sig. Jag skulle inte heller haft hjärta att slänga dom. Dom är egentligen lika vackra nu, men på ett annat sätt.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Anita

  SvaraRadera
 2. Oj så vackra...lönnlöv är ju vackra i sig men som rosor ännu vackrare :)
  Torsdag igen - veckan rullar på.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Så fina! Jag gjorde för några år sen som jag sparade i flera år inomhus.
  De höll sig fint!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Så smukke Isa. Det vil jeg så gerne prøve.

  Klem og skøn helg
  Charlotte

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa