fredag 18 oktober 2019

Enris, zink och rostRegnet det bara öser ner

Alltså, vilken tråkig vecka  - det har regnat varje dag och dom där härliga, brittsommarlika strålande oktoberdagarna har helt lyst med sin frånvaro. Tänker med saknad tillbaka på tidigare års soliga dagar när man stått ute och bundit höstkransar och bara njutit av sprudlande höstglädje den här tiden.Lycklig över enris

Fast när nya grannen  röjde i sin nya trädgård och riktigt gamla enar fick mer eller mindre sätta livet till då lyste en inre sol i mitt hjärta trots duggregn och gråa skyar. Jag kan bli riktigt lycklig över enris att binda kransar av och pynta upp framför växthus och veranda. Doften är dessutom magisk.
Tiden försvann

Att det regnade kände jag inte förrän jag kom in och såg mig i spegeln där håret hängde vått och stripigt och droppade runt ansiktet. Lyckan var total när jag fick gå bananas med enriset. En feelgoodstund mitt i vardagen. Och höstrusket.

Zink+rost+ enris

Inne i växthuset dröjer sig sommaren kvar bland alla pelargoner som fortfarande står kvar men härute doftar det vinter och jul med all enris. Älskar zink och rost tillsammans med enriset adderat med lite röda bär som jag plockade kvistar av för länge sen och som hållt sig så bra i väntan på att få flytta in någonstans. Har sparat ett gäng till kransbindning för en högtidsstund i växthuset. Kanske gör flera så grannen också får en som tack för enriset.
Jag hoppade helt sonika över höstarrangemang framför växthuset i år och gick direkt på vintertema. Tiden går så fort och orken skall räcka till mycket,  skönt att vara ute i (mycket) god tid i år !
Livet tar slut och livet börjar

Idag har vi suttit vid min makes mammas sjukbädd och i morgon väntar besök hos allra nyaste lilla barnbarnet, 3 veckor gammal. Livets kretslopp blir så tydligt vid sådana här tillfällen. En varm hand att krama när livet är på väg att ta slut och när livet nyss har startat. Band som släpps och nya som skapas. Så fortsätter livet i generation efter generation.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Så snyggt du pyntat med enriset! Det är riktigt roligt material att
  jobba med (om man bortser från hur det sticks..;)..)!
  Saknar också de strålande oktoberdagarna, här regnar idag igen och man vill knappt gå ut, även om dina bilder ingav inspiration nu!Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Lycka att få material i överflöd! Känner precis hur den inre solen börjar lysa. I fjol fick jag tre jättestora buxbom av min granne. Jordslog dem bara lite snett och vint för att tänka ut bra placering. Buxbom är inte nåt som smälter in bra här, men fantastiskt pysselmaterial. Hittade ingen plats så de står fortfarande kvar jordslagna, men två överlevde ändå den supertorra sommaren i fjol utan vattning och nu tycker jag lite synd om dem, särskilt som de levererat mängder material till höstkransarna och blir bra till jul också. De förtjänar ju ett bättre öde.
  Härligt att gå "all in" och frossa i material, men känner jag dig rätt kommer du nog att pyssla vidare till jul och kanske hinna med nån "dukning" till. Jättefint! Hoppas jag också får fatt i lite enris.
  Grattis till nya barnbarnet!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Tänkvärt inlägg om livet och härligt med allt enris! Alltid lika kul att kika in till dig :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa