torsdag 7 februari 2019

Det är bara att härda ut - snart är våren här
Kan man skymta en sommar ?

Kontrasterna är enorma mellan bilderna jag scrollar fram på skärmen och när jag lyfter blicken ut genom fönstret som drunknar i de vita massorna där ute. Det är svårt att föreställa sig att det skymtar en sommar därframme om några månader. Längtan är stor och överväldigad. Vintertröttheten likaså.
Rosa hängpelargoner

Jag påminner mig själv om att det är rosa hängpelargoner jag skall ha i de svarta blomlådorna på framsidan under taket på farstubron. Det har jag inte haft tidigare och hoppas att dom skall trivas även om det inte blir så mycket sol på den sidan.
Fortfarande i vintervila

Alla pellisarna står fortfarande i förrådet och vintervilar men snart mycket snart kan man börja flytta fram dom och omplantera till nyare friskare jord och bättre förutsättningar. Åhh det kliar i fingrarna.
Hoppas vi hinner in på Åsby Hem & Trädgård i helgen och får botanisera runt bland deras pelargoner. Dom brukar ha fina exemplar av lite andra sorter än på kedjorna.

Nedräkning pågår

Nu har vi redan kommit in en bit i februari - nedräkning pågår. Det är bara att vila på, bläddra bland fröpåsarna och vara redo när solen behagar göra entré på allvar.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och härda ut - snart är våren här !
Kram/Isa

5 kommentarer:

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sa...

Smukke billeder Isa om en tid vi alle savner.
Jeg glæder mig også.
Her er sneen snart væk og i dag kan jeg endelig komme ud og se om det begynder at titte frem fra jorden.

Klem til dig og god helg
Charlotte

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Ljuvliga bilder! Vila och ladda så du är redo får våren när den kommer.
Kram
Anette

HWIT BLOGG sa...

Ja nu är det bara att kämpa på och räkna ner dagarna...men jag hittade minsann vårtecken i trädgården igår! Jippi! Idag ösregnar det här så snön är nu borta och allt går i en gråskala igen men det gör ingenting, bara skönt att snön försvinner.
KRAM från Titti

Furulunden sa...

Du holder i alle fall motet mitt oppe med de vakre bildene fra hagen din. Tudelidei! God helg klem fra Mette

lenalima sa...

Tudo perfeito!