söndag 9 oktober 2016

Vaniljpannacotta till höstens sista? fika i växthusetHäckar i växthuset

Helgen har varit blåsig och regnig och jag har stundtals häckat i växthuset med elkaminen på. Skönt ställe att vistas i när det är ruskväder ute. Man är liksom ute fast man är inne.

Klematisen vid stegen blommar fortfarande sedan i juli. Fantastiskt att den fortfarande har kraft att blomma.Idag har fårskinnsfällarna och tjocka plädarna plockats fram till höstens sista? fika i växthuset.
Len vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta gjord på havregrädde toppad med plommonkompott på egna plommon smakade ljuvligt att avrunda växthussäsongen med. Jag gör mina pannacottor så här:

Lägger två gelatinblad i kallvatten i 5 minuter medan en förpackning med havregrädde värms upp i en kastrull på spisen tillsammans med honung och äkta vaniljpulver (efter behag precis som farbror Melker). Sedan är det bara att krama vattnet ur bladen och röra ner dom i den varma grädden och hälla upp i små pannacottaglas. Efter två timmar i kylen är de redo att toppas med något gott. Av en sats får man ut cirka 4 glas beroende på storlek. Så himla enkelt och smidigt. Går utmärkt att förbereda dagen innan också. Brukar alltid gå hem hos alla.
Vann fot-SPA

Vi var ett gäng damer som träffades för ett fot-SPA som jag vann vid skördemarknaden i Karlslund. Ett tag tänkte jag att vi kanske kunde vara i växthuset men det hade nog blivit för trångt med alla baljor så det blev fika i växthuset innan vi landade i vardagsrummet med våra baljor och Sara från Forever Living som visade Aloe veraprodukter och instruerade oss.
Superlena fötter

Så nu sitter jag här med superlena fötter efter scrub och alla möjliga insmörjningar. Tandkrämen från Forever Living har jag använt i säkert tio år och kan inte vara utan. Direkt jag går över till en vanlig tandkräm med fluor i får jag värk i kroppen. Kan kanske vara ett tips till andra som har Fibromyalgi.

Undrar om det inte blev en pannacotta över. Skall nog lägga upp mina silkeslena fötter i soffhörnet och bara njuta en stund !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

Jeannett Fruergaard sa...

dit væksthus er helt fantastisk, og det ser så fint ud i efterårs klæder. Måske jeg skulle prøve din pannacotta en dag den frister.

Meta sa...

Lite vemodigt med sista fikat i växthuset är det nog men vi får drömma om nästa år då kommer vi igen. Låter super med fotspa och det där med tandkrämen kanske jag ska testa.
Hoppas dina fötter flyger fram i veckan åxå
Kram Meta

Merja sa...

Låter både trevligt och som ni haft det skönt och avkopplande:) Fikat i växthuset måste varit toppen.
Ha det gott!

HWIT BLOGG sa...

Mysigt du har det där! Nu har jag äntligen hittat en "värmekälla" till mitt växthus så nu ska här fikas därute fram till jul, tjoho!
Ha en härlig dag...
Kram Titti