fredag 14 oktober 2016

Min trädgård is the soundtrack of my lifeRedo att sjunga trädgård

Idag var jag bara tvungen att gå ut i trädgården på eftermiddagen efter jobbet. Har jag inte varit i trädgården under några dagar gör sig abstinensen och längtan påmind direkt - min trädgård is the soundtrack of my life.

Jag byltade på mig dubbla joggingbyxor för säkerhets skull, både tunna och tjocka och bäddade in fötterna i mina gamla Helly Hansensockor från 70-talet innan jag stoppade ner dem i stövlarna - sedan var jag redo att sjunga trädgård !
Mmmmmmmmm

Tänk att man kan må så bra av att få komma ut i trädgården och skrota runt. Det är som att kliva ut i en annan värld. En värld där allt annat försvinner. En värld som är som en stor varm famn - där man kan skapa precis som man själv vill. Mitt eget universum av kreativitet.
Nu får det nog stå framme

Det här bordet har stått bakom växthuset i flera år. Köpte det innan vi byggde växthuset då jag samlade på mig både möbler och saker, sedan har det inte riktigt hittat sin plats. Ibland plockar jag fram det - som idag.

Uppträdda äpplen

Äpplena är uppträdda på grillpinnar av trä. Såg en så inspirerande idé hos konstnärliga Linda när hon var med i Nyhetsmorgon på TV4. Mina äpplen var lite för stora och tunga för att stoppa ner pinnen i korgen så mina spett fick ligga i stället. Kika gärna in hos Linda med bloggen Uterummet !
Lilla fairyn Hannah som suttit ute i många år och blivit vackert rostig fick vakta hela härligheten. Svårt att tänka sig att hon var alldeles grön från början !
Tar det som finns

Den stora rosmarinen köpte jag på trädgårdsmässan i våras och nu är den som en stor härlig buske. I vattenkannan sitter avklipp från en blommande basilika och slingan är från klockrankan som fått vacker höstfärg.

Det är så härligt med alla klara varma höstfärger nu. Hoppas frosten håller sig borta ett bra tag till så man hinner njuta ordentligt.
I helgen skall det nog bli mer trädgårdstid - bäst att passa på och tanka ordentligt medan man kan - här skall sjungas trädgård tills jag blir alldeles hes !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Kati 100%outdoor sa...

Such a lovely pics you have. You still have that 'sensommar' glow there. It's much chillier here in Finland already. Have a lovely weekend!

Fröken Grön sa...

Underbara bilder på en underbar trädgård!
Trevlig helg, Isa!

Nana sa...

Dejlige billeder, og sikke en stor, fin rosmarin! Tak for æbleideen. Jeg har i dag smidt en masse blomsterpinde ud, men dem fisker jeg op af papirkurven i morgen, for de egner sig vist perfekt til at lave æblespyd :-)

Meta sa...

Läckra lila färger du har rena höstbosten. Jag blir så glad av allt fint som man kan leta fram trotts att man tror att det bara är skräp.Bäst att sätta på letar glasögonen och ge sig ut.
Har lite godbitar här med som är roligt att sätta fram fast vi snart inte är här så mycket mer än lediga dagar.
Ha nu en fin helg
kram Meta

Siam Moi sa...


Voilà un merveilleux blog que je suis avec plaisir.
J'habite en Belgique.
La traduction Google est souvent amusante mais on comprend l'idée générale des textes. Bravo pour les photos !

J'aime beaucoup votre aménagement au jardin !

Bon week-end.
Siam

Ulrika Johansson sa...

Du skapar så otroligt fina arrangemang!
Ha det så bra i trädgården!

GladiGrönt sa...

Härlig färg på klockrankans blad! sanningen att säga så kastade jag min i komposten för flera veckor sedan! Jag har sparat den över vintern men då den inte behagat blomma har jag gett upp den nu. Gör sig ju inta av sig självt att sköta den hela vintern.../ ha en skön söndag/ Monica

Elisabeth sa...

Underbara bilder och jag riktigt hör hur du lovsjunger trädgården :) Kan bara hålla med dig :) Vad vore vi utan våra oaser, våra skaparplatser..
Jag har inte skapat något på länge pga en envis inflammation i öronen, ryggen och bröstet som har tagit all min ork och nu efter flera veckor med detta elände hoppas jag att det vänder snart ! Tur maken hjälper mig därute ;)
Kram
Elisabeth

Ellan H sa...

"Sjunga trädgård", ja det var nog det jag gjorde när jag var ute en sväng i eftermiddags. Det är sannerligen en välgörande sak det där - att ha en trädgård att vistas i menar jag. Tänk så mycket bättre man mår.
Önskar dig allt gott
/E