tisdag 11 oktober 2016

Sittplatser från sommarens trädgårdsbesökLåt dig charmas !

Ni som följt mig genom åren vet ju att jag har en förkärlek för sittplatser i trädgårdarna jag besöker. Oavsett om det är en ensam stol i ett avskilt lummigt hörn av trädgården eller en bekväm loungegrupp så förmedlar den så mycket av trädgårdens charm och stämning. Så här kommer ett urval av bilder från sommarens besök. Låt dig charmas och dröm dig bort !

Vi startar i den ultimata trädgården från trädgårdsrundorna i NV Skåne i juni där paret som anlagt sitt paradis skapat den under 42 år.
Att få vila i den där solstolen i den här trädgården och bara njuta av allt vackert måste vara så nära paradiset man kan komma.
Det är klart att den ultimata trädgården har massor av olika sorters sittplatser som den här lite ovanliga på den kullerstenslagda innergården.
Skön hörna (som jag tror var favoritplatsen) där man har uppsikt över hela trädgården.
Precis när man klivit in i trädgården som döljer sig bakom både plank och dörr mot gatan möts man av ett förtjusande litet hörn med en sittplats.
Lummigt och grönt med kontraster. Stenkonst att njuta av och sittgruppen under träden.

HÄR kan du läsa hela mitt inlägg från den här trädgården !
I änden av växthuset finns en annan värld

Vi stannar kvar i NV Skåne och kikar in hos Maria med sitt fantastiska växthus. Där i änden av växthuset under dignande vinrankor har hon skapat en liten oas av avskildhet. Dit man kan smita undan när man vill vara alldeles ensam. Ensam med sina tankar och bara vara.
Under en rostig sol som strålar ner på en och doftljus som stilla fladdrar sitter man lite dold för livet som pågår där ute. Känslan är svår att förmedla - den måste upplevas.
En enkel stol i grönskan räcker långt. Som här på ett koloniområde vi besökte.
En sliten soffa under ett knotigt äppelträd. En sittplats kan se ut hur som helst. Den är lika älskad för det.Vi stannar kvar i Skåne och åker över till andra sidan - till Österlen. Med blåvitrutiga dukar hälsar "En liten del av Medelhavet" välkommen.


Vita murar, doftande lavendel som är inramade med grönska förstärker hela sinnebilden av att man verkligen är vid medelhavet. Sittplatsen blir liksom pricken över i !
En underbar plats på jorden att längta tillbaka till och bli inspirerad av.
Vid Blå huset i Borrby hittar vi den här förföriska sittgruppen. Här kan man sitta och fika eller bara strosa omkring.Hos Karl Fredrik på Eklaholm hittar vi en pampig stol som tronar på hans bakgård till butiken i sällskap med massor med växter och roliga-vill-ha saker.
Hos Carina och Krister på Österlen anar man bara de vackra sittplatserna i den fantastiska grönskan.
Vilken magisk doft och skönhet som sprider sig runt den här sittplatsen med alla rosorna i deras vackra rosenträdgård som Claus Dalby skildrat i sina böcker !

HÄR kan du läsa hela inlägget från den här trädgården !
Vi avslutar vår runda med en liten tur till medelhavet - till trakterna runt Nice. I alla pittoreska gränder kunde man hitta en liten sittplats.
En stor grön växt och en snirklig soffa  utanför porten och du är hemma ! Härlig färg på porten som matchar fönsterluckorna.
Till sist landar vi i en skön soffa vid huset vi hyrde i Nice i somras. Bland ljuv jasmindoft, trevliga kvällssamtal och härliga middagar.

I vinter kommer del 2 - en snöig vinterdag när vi behöver en dos sittplatsattraktion !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Meta sa...

Ja vad vore en trädgård utan alla härliga sittplatser alla olika beroende p vem som skapat den efter sitt behov. Så härligt. Ser fram mot nästa avsnitt det kan ju behövas i vinter när man nästan har glmöt hur härlig sommaren var i år.
Ha nu en fin och skön vecka
Kram Meta

Nana sa...

Sikke da en masse helt vidunderlige billeder! Tak for dem :-) Jeg ved godt det er tidligt, men jeg længes altså allerede efter sommer ... suk ...

Trädgård i Torslanda sa...

Ja fram för fler sittplatser, det behövs många. Vackra och stämningsfulla bilder. Sommarkänsla. Känner också igen den gröna stolen och pallen, de står ju här. Såg inte att du var här och plåtade :).
/Kram Helene

Livsnyderhaven.dk sa...

Jeg elsker siddepladser i haven - det giver et dejligt miljø. Tak for inspiration, måske man kan klemme flere pladser ind i haven?

HWIT BLOGG sa...

Jag skulle lätt kunna tänka mig att sitta ner en stund på varenda plats du visar. Ja i helgen är det väl dags att släpa in sin trädgårdsmöbel för gott i år! Sköna bilder du bjuder på Isa...
Höstkram från Titti

Malin sa...

Så många inspirerande och mysiga sittplatser du hittat att fotografera. Gillar speciellt dom
som det är riktigt lummigt grönt runtom!:)

Rost och rädisor sa...

Å, så många trevliga ställen ni besökt! Jag tror du skulle kunna göra Claus sällskap vad det gäller böcker och ge ut en om sittplatser. Man kan inte se sig mätt.
Allt gott och kram
/Anette