torsdag 27 oktober 2016

Lila toner i rostig verktygslåda
Älsklingsfärgen

Idag har jag plockat fram lite bilder ur arkivet från en installation i ruinen. Här trängs lila toner i prydnadskål, ljung och penséer. Penséerna glömmer man bort lite på hösten eftersom det är en sådan typisk första-på-våren-blomma men den pryder ju faktiskt lika fint på hösten. Kanske lite svår att hitta ute i handeln istället.
Här kikar dom upp sina små ansikten i den rostiga verktygslådan tillsammans med olika sorters mossa och ett litet stenhjärta.
Den här lilla prydnadsgrodan är faktiskt så liten att man får titta en extra gång för att se den. Och jag tror att den t.o.m. var så liten att den försvann. Kanske dyker den upp i växthuset i minibyrån eller någon annanstans som en glad överraskning.
Dockvagnen som min mamma hade när hon var liten har fyllts med vit ljung. Det är så roligt att ha kvar såna saker nu när hon är borta sedan flera år.
Dom här korgarna har jag säkert haft i över 20 år och än har jag inte tröttnat på att fylla dom med mossa och vackra höstfärger.
Så här skönt har det inte varit ute här i dag. Det blåser som attan och är riktigt höstväder fast solen har varit fram och visat sig en liten stund - så det finns hopp om en fin helg !

Själv åker jag till Norge i helgen och hälsar på barnbarnen - det skall bli underbart att få läsa sagor, mysa och väckas av små springande fötter över golvet.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Meta sa...

Lila är en fin färg i trädgården tycker jag med. Lyser och gör en glad.
Ha det gott och njut var dag i din fina trädgård.
Kram Meta

Ulrika Johansson sa...

Så mysigt det är vid ruinen med de fina prylarna så snyggt arrangerade! Verktygslådor med växter är ett roligt alternativ till krukor.
Ha en skön söndag!

Rost och rädisor sa...

Härliga bilder! Jag kommer ihåg verktygslådan, men inte mycket mer. Hade aldrig nänts ha lilla vagnen ute, men du kanske drog in den kvällstid.
Ha det så gott med barnbarnen.
/Anette

Jannibele sa...

Så lekkert, så lekkert! Nydelige fargetoner i fin harmoni. Du har sansen for gode sammensetninger.
Ha en god søndag.
Hilsen Jannicke

GladiGrönt sa...

det var också en idé´att använda verktygslådan! Snickaren min har några sådana väl slitna. En dag upptäcker han att dom är borta:)Ha en bra vecka/Monica

Tant Otteskrufv sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.