söndag 31 juli 2016

Njuter av växthuslivKokade myrorna

Idag startade jag dagen i växthuset med lite morgonyoga - helt underbart nu när jag fått bort myrinvasionen. Idag såg jag inte en enda myra. I förra veckan hade dom flyttat in i ett hålrum i en av fogarna i tegelstensgolvet. Precis på den platsen jag brukar rulla ut yogamattan.

Jag var så okänslig att jag först fyllde hålet med salt och sedan slog kokhett vatten över alla myrorna. Det är ju inte vidare trevligt att lägga sig och yoga på ett invaderat golv och myrorna börjar klättra på en.
Kurade undan vinden

Sedan blåste det så mycket att det var mysigt att kura ihop sig i däckstolen med frukost och en god bok. Det var länge sedan jag kopplade av så mycket i växthuset som jag gjort idag. Det är det som är så bra med att ha ett växthus. När man inte kan vara ute pga av vädret kan man alltid vistas och njuta i växthuset i stället. Det känns som man är ute i trädgården ändå på något vis via kontakten genom pardörrarna, fönstren och inte minst med himlen genom glastaket.
Lyssnade och tråcklade

När det var dags för Sommar i P1 lyfte jag ner min virkkorg och fäste trådar i alla virkade rutor jag skapat under vintern medan jag lyssnade på Kikki Danielssons anekdoter. Ett program som verkligen var värt att lyssna på. Härligt att Kikki äntligen hittat livsglädjen igen och sin väg i livet.

Annars har det varit dåligt med bra berättare i årets Sommar tycker jag. Många gånger har jag faktiskt stängt av när inte programmet lyckats fånga mig.
Snickarbänk blir buffébord

Till kvällen fortsätter växthuslivet med middag för gäster som är på väg från Dalarna. Då får snickarbänken tjäna som buffébord istället för planteringsbord. Basilika är plockad till en pesto och kycklingen ligger för tining medan chokladmoussetårtan redan står i kylskåpet i förrådet för att bli riktigt kall innan servering.

Är så glad och tacksam för mitt växthusliv som har ett så rikt innehåll. Det är lite som att ha sommarstugan i trädgården !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

5 kommentarer:

 1. Åååå åååå...alltså ditt växthus.....det finaste som finns!
  Å jag kan tänka mig att det är ren och skär vardagslyx att få yoga därinne......särskillt utan myror..;)

  Stor kram från katarina

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Sikke smuk væksthus du har.
  Et dejligt sted til morgengymnastikken.
  Den er super hyggelig og spændende.

  Hilsen Bente.

  SvaraRadera
 3. Instämmer - växthusliv är ett bra liv, särskilt när man har det så fint som du har. Men det får allt vara ganska dåligt väder för att jag ska stanna i mitt en längre stund. Alltid något jag kommer på måste göras.
  //Helene

  SvaraRadera

 4. Ja, et væksthus er lykke. Her på det sidste er jeg begyndt at sove derude om natten ... eller noget af natten.
  Jeg går i seng derude og sover nogle timer. Når jeg så bliver vækket af morgenlyset og fuglene, går jeg ind til min opredte seng i det mørke soveværelse ved siden af og sover videre. Men af og til sker det, at jeg slet ikke vågner, når den nye dage melder sig, og når jeg så er udsovet, er det skønt at ligge at kigge på de høje træers kroner gennem ovenlysvinduerne.
  Glædelig sommer
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvaraRadera
 5. Du har verkligen ett härligt växthus och det där fönstret det gillar jag verkligen. Linnea är ju bara för härlig har några i år men det kommer at bli fler det är jag säker på. det är liksom dåligt med krukplatser i år byggställningar och bråte över allt. Puh jag längtar till nästa sommar då slipper jag nog det mesta av det och kan ösa på med krukor igen.
  Och vad kul med så fint besök hos dig roligt att så många kom.
  Ha nu en skön vilsam vecka
  kram Meta

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa