tisdag 19 juli 2016

Roliga idéer från Blå huset i BorrbyStrosar omkring

Vi tog en fika vid Blå huset i Borrby under Österlensemestern och satt i deras trädgård. Det var några år sedan vi var där senast och huset och trädgården har hunnit byta ägare under tiden. Nu var halva trädgården privat medan andra halvan var trädgårdscafé.

Jag strosade som vanligt omkring och sökte motiv att fota. Den här vatteninstallationen föll mig naturligtvis på läppen. Återanvändning av gamla prylar och prylar som dessutom är gjorda i zink är alltid tilltalande.
Här är ett annat vattenblänk på samma tema. Det var rofyllt att sitta i lite undanskymd grönska och lyssna till det porlande ljudet.
Enkelt och smakfullt. Vackra stenar med hål i uppträdda på ett snöre som hänger ner från en gren. Hur får man hål i stenen undrar jag - finns det borrar till det ?
Blomstrande byrå

En blomstrande liten byrå möts man av i trappen upp till fiket på baksidan. En idé som jag tänkt på i flera år men jag har liksom inte funnit den "rätta" byrån än som passar in i trädgården. Jakten fortsätter !Bor det en filur här ?

En liten dörr med stege för en liten filur som kanske bara har klättrat ner i grönskan för att fylla på matkorgen till lunchen och som fixar och trixar i trädgården. Såna här små installationer gillar jag - de sätter igång kreativiteten !
Ibland får man vara uppmärksam så man inte missar något roligt. Ser ni den lilla gungan nästan mitt på bilden  ?Konstnärlig detalj 

Det kanske är filuren som lagt sig för att vila en stund tillsammans med en älskad vovve. Helt slut efter allt trädgårdspysslande. Visst ser det rogivande ut och vilken unik konstnärlig detalj !

Själv gnor jag runt i trädgården med sekatör, rensjärn och kantskärare som bästa vänner. Har bestämt mig för att ta kampen mot ogräset mellan stenplattor och få snygga kanter i trädgården. Har hittat ett universalmedel som är både giftfritt och som alla har i skafferiet - berättar mer i nästa inlägg.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

 1. Tänk vad en del människor kan hitta på kul saker sån tur för oss så vi an njuta av det och få inspiration.
  Ha det gott bland rensandet, Idag njuter jag av solen vi fått här.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Läser din block regelbundet och får alltid inspiration till vår trädgård och växthus. Tack! Trodde väl aldrig att jag skulle kunna ge dig ett tips!!!! Här på Gotland kan man hitta stenar med hål i, ingen borr behövs.

  Ha en fortsatt härlig sommar/ Gittan

  SvaraRadera
 3. Vatteninstallationer är härligt! Nu är det flera år sedan jag var dit men då hade de en fantastisk hästskulptur som stod i skuggan och var underbar. Stenarna går att borra hål i med vanlig slagborr.Det har vi gjort flera gånger. Om man inte har tur och hittar sådana som fungerat som lod i gamla nät. Eller sådana där havet gröpt bort den mjukare delen. Glad sommar!

  SvaraRadera
 4. Många trevliga påhittigheter. Jag gillar gungan särskilt!
  Ha det så trevligt med rensjärnet. Jag röjer i lila rabatten och har fått sjå med att klippa visset.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Åhh det där medlet får du berätta mer om sen! Jag kämpar också med röjsåg, sekatör, skottkärra och gräsklippare på all ledig tid, säger högt till mig själv att det ÄR friskvård hi hi! Ja det är det ju men allt växer så fort och man vet ju inte var man ska börja...
  Nä nu får vi njuta lite också Isa!
  Kul att se alla bilder från Österlen också.
  Ha en glad dag!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Här har vi 33 grader och jag orkar inte göra ett jota :( Kan bara se på hur ogräset växer i en faslig takt medan jag håller mig i skuggan ..Puh ! Värmen är inte för mig ! Hunden och jag borde ha just en sådan där gunga i skuggan under eken ! :D Där skulle vi ligga och gungas :)
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa